11 September 2009

Salam Ramadhan

lamanya aku x singgah kat journal ni... x der masa langsung nak masuk sini. bz giler... maklumlah.. assignment satu.. satu lagi, aku berulang dari rumah my MIL... so kat sana maner ader hinternet... kalo ader pun... em.. x sempatnya aku nak layan blog ni... penat .. may be sbb penat sgt..(x pun dah tua ...hahahha!!!) kol 10 tu aku dah belayar ntah ke mana-mana.... x sure pun mimpi ker tak..hahhaha.. dalam masa sebulan lebih ni.. byk benda berlaku kat aku.. of course pasal me n my family.. pasal me and coursemate.. pasal aku ngan kawan² lama.. dan mcm² lagilah...pasal H1N1 pun ader..korang nak dengar citer yg maner dulu???
oklah.. aku citer pasal manusia paling penting dalam hidup aku... em... biasalah budak² tengah membesar.... dia dah mula bertanya tu dan ni... aku kesian jugak kat dia coz kadang² aku x paham sepatah haram aper yg dia mintak atau bebel. tapi, i like that moment.. aku sebenarnya kesian kat dia.. korang tahulah aku ni "hot temper" .. kalo time penat ker.. time serabut ker... dialah jadi mangsa aku.. hehehh.. bkn jadi mangsa dera... tapi jadi tmpt aku lepaskan geram.. sama ader kena gomol ngan aku ataupun kena le dengar bebelan aku... x pun paling tragis kena marah le... pas tu sian lak tgk muka dia.. pi ngadu kat papa dia, yg aku marah dia... tapi bila aku dah depakan tangan.. laju jer dia dtg peluk...hihihih... so sweet... sorry darling mama ni x stabil sikit emosi sejak jadi pelajar ni...hihihi suka salahkan belajar tau...
about my sister.. em.. dia x sihat sikit skang ni.. i'm not surelah sakit aper.. tapi dia memang x makan+ minum.. dah 3 minggu dah.. my mom told me.. dah susut dah badan ni... ishk.. x leh jadi ni... skang tengah berubat kat pakar (katanya ler....)perubatan alternative. about me n AS.. hahhah.. kiterang dah x close mcm dulu.. bkn gaduh.. tapi byk yg dah x satu group... then akupun x der lak melepak mcmm org bujang kat bilik dia mcm dulu².. hahahha...
the best thing happen to me.. may be berkat Ramadhan.. aku terjumpa balik my best friend masa form 2.. Nina & Zul... hahah.. then lagi sorang Fiza... byk citer kami share.. hahha.. kelakar lak duk chat pasal aper yg jadi kat kami masa skolah dulu.. em.. rindunya kat diarang.. dah 13 tahun x jumpa... aku ader add Nina kat facebook aku.. em.. terkejut gile... mase skolah... dia tu chubby sikit.. tapi skang ni mengalahkan aku masa form 2.. kering giler... tapi still comey.... hehhehe....sebenarnya byk benda yg nak citer... tapi nantilah... jika masa mengizinkan....hehehhe.. kesian kat Zul.. tgh berusaha nak pujuk mak dia suh terima salon isteri.. org sabah katanya... hahahha.. hope dia berjaya... aku ckp, dah tua .. bila nak kawen... mcm aku n the geng yg dah kawen ni still muda... sbb dah kawen... hahahha

No comments:

Post a Comment