19 November 2009

Tag

huh.. finally dapat jugok aku siapkan tag menge”tag” yg aku dpt dari cik Nana kiter(hahaha.. sebenarnya aku kena tag kat facebook...sajer gatal nak taruk kat sini ) ... hahaha... tapi aper yg aku buat x der ler sehebat yg dia punyer... sbb... dia punyer ado kecek bahasa ibunda laki dia..hahahha.... aku ni bab² nok ngeja bahasa ibunda aku tu yg problem sikit... hahahhaha... sorry le beb...
Bila korang kena tagged, isi dan post balik dlm new notes korang sebagai "my autobiography" dan sile guna korang pnye jawapan sendirik, bukan tiru eh. kemudian tag 21 kawan korang termasuk saye ye.. (xyah tagged sye blik pun xpe.. )huh.. ni x kuasa aku
1. Where did you take your profile pic? hahaha.. copy paste kat google.... like it
2. What exactly are you wearing right now? erm..erm... x yahlah pikir
3. What is your current problem? a lot... one of them.. trying to be a gud driver...still affraid to drive
4. What makes you happy most? spend hole life wit ain zaafira
5. What's the name of the song that you're listening to? now.....em... x dongar sgt le radio.... sibuk duk main FB jor....hahaha
6. Any celeb you would marry? x serlah...huh... wat perabih borah jor...
7. Name someone with the same birthday as you? Firhan Yusuf and liza marlyna
8. Ever sang in front of a large audience? hahaha... hari itu dlm sejarah....zaman tu dah berlalu....dulu suara bak bayu skang ni suara dah ghuper mesin parut kelapa....
9. Has anyone ever said you look like a celebrity? ader le... hahah.. harap nasib x same ngan diarang le
10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows? yup... hi5, barney, wonderpet dan sewaktu dengannya
11. Do you speak any languages? kelate, utara sikit², inggeris cikit benar nah
12.Do you ever watch MTV? hahahha.. dulu lah... masa astro ku masih full package.. skang ni ader basic jer
Chapter 1:
=====================
1. Middle name: PM me if u want to know... (heheheh.. tiru nana punyer statment)
2. Nickname(s) (for friends): Adeq(abah), Mc Za(bdk² hingusan), Eyza(someone yg mula panggil.. aku x ingat saper...), Nieza, Kak Nieza(bdk² HD), Mama(ain zaafira), Siti Nurhaliza (abg ipar aku) yang (kak niza n kak zie)
3. Current location: putrajaya
4. Eye color: hezal..(perasan tahap gaban... cokelat joh...)
Chapter 2:Family
=====================
Do you get along well with your parents? uishk... mak bapak.. x kan x sayang kot....tmpt mengadu masalah ni...kekkekeke
Chapter 3: Favorites
===========================
1. Ice creams : semua jenis ais kerim aku suko... nak² ais kerim melayu... hahahha.. bubur ko.. sodap tu....
2. Shampoo/conditioner: HnS
Chapter 4: Do You...
===========================
1. Dance in the shower? tok de nok joget eh...
2. Do you write on your hand? lamo doh tok wak kijo lagu tu
3. Call people back? j gn harap.. kecuali family or close friends
4. Believe in love? emr... not really
5. Any mental health issues? emrr.. jap nok pikir...
Chapter 5: Have You.. .
=============================
1. Broken a bone? x dop... walopun aku ni jenis yg “wah kuah atas bukit,budak buah buleh sakit” tapi masih selamat lagi la... tapi broken hearth... pernah le jugak... hahahhah.. wat kat org lain pun 2-3 kali jugak... lalallal.. ampun....
2. Sprained anything? x dok.. mugo malah nok bersukan.hahahha.. bersukan guna jari jah.. duk ngadap pc...
3. Had physical therapy? huh.. ador la 2-3 kali.. eh... masa dlm pate tu byk kali... lebih 10 kali....
4. Gotten stitches? alhamdulillah.... x dok
5. Taken painkillers? err...x selah.. bab paling malah le ni.... susuk woh bata buleh?
HOW I END MY SENTENCES
===============================
1. I love: Allah, my family, my friends and my computer
2. I don't understand: manusia selalu dengki apa yg org lain ader... terutama aper yg aku ader... mmg setanlah diarang ni
3. When I wake up in the morning: check my lovelyainz.. takut jatuh katil
4. Life is full of: a lot of people wit PHD
5. I get annoyed very quickly when: knowing people try tobetrayed on me...cilakak punya olang
6. Parties are : nothing... no need... bosanlah bising² ni
7. Dogs are: ggrrrhhh..... shuh...shuh...
8. Cats are: manja
9. Tomorrow is: another day without class.. yippie...
10. I have a low tolerance for: People who dont respect others..
11. If I had a million dollars I would: give it to my mother.... duk ngan aku sehari pun abis

15 November 2009

x der tajuk

alhamdulillah...
selesai sudah semester 3 aku di UKM... lagi 3 semester nak abiskan...(huh... lambatnya.. dah malas sgt ni...) exam kali ni mmg teruk sgt.. ngan eseinya... leh katakan keseluruhan exam aku duk syok sendiri jer.. main pakai hentam jer.. x tahu le mcm mane ngan result.. kengkadang mcm dah bosan dah ngan life aku skang ni....
em... rindu nak balik pada masa² yang dulu.. tapi tulah kan... bkn leh putarpun masa.. andai benda tu terjadipun sure dlm mimpi jer... tapi mungkin ni semua dah tertulis untukku... uisk.. jiwang le pulak.... hah.. one good news.. buat julung kalinya aku akan beraya haji di kampung... yeyeyeyeyye!!! x kisahlah papa ain x ikut skalipun... (exam dia dah dekat... ) sian jugak kat dia... raya puasa yg byk ari cuti pun x dapat cuti.. nikan pula raya haji yg cuti sehari jer... hahahha.. lantaklah... yg penting semua org yg sayang kat aku ader kat kg... lalalalalal
aku sebenarnya mcm dah x tahu nak tulis aper kat sini... ntah rasa bosan lak... feed up sebenarnya ...apabila "kg ku" asyik nak dirampas orang sajer.. isyk... x serik² le depa ni.. ni mula le aku tertanya-tanya, bila le server 3 nak abis ni.. dah nak masuk setengah tahun aku main benda alah ni... mcm dah bosan dah....
about me n my little princess, mcm biasa... makin hari makin pandai itu dan ini ... cuma yang x tahannya dia x mo pi nursary... aku pun rasa semacam jer nursary tu ..may be bulan depan aku tukar kot... ntah le... kalo ikutkan my mom.. suh antar jer balik kg... tapi aku rasa x payahlah... selagi aku boleh jaga.. kecuali keadaan yg sememangnya tidak mengizinkan.. barulah aku ubah pikiran... huhuhuhuhu....
oklah.. ini jer kot utk ari ni....nak gi jalan² ngan si comey tu...