20 June 2011

campus life

A month after i leave my campus life, my “pakcik” asked me, do u miss ur campus life?hemmm… I told nope. Y? em.. I just miss my 2nd year life ni campus.. but not the final year.. y…??? sbb finale year, masa byk dihabiskan di rumah… sedangkan 1st ngan second year, hidup ku membesar bagai johan di campus. Di lebuh FSSK tempat aku melepak, menyiapkan assignment, men”copy” assignment, bermain facebook dan juga memerhatikan tingkahlaku dan perwatakan manusia yang lalu lalang. Masa tu jugak lah aku tgk perangai orang, sama ada lelaki, perempuan mahupun boy + gurl a.k.a sotong² UKM. Kat situ jugak nampak pasangan bercintan cintun kat campus … teringat zaman duk YPM dulu… hahhaha tapi aku rasa, perangai dan gaya aku lebih sopan nak dibandingkan sekarang. Dulu, wajib berbaju kurung everyday… skang ni, kalo x der presentation x derlah nak pakai baju kurung… apa yang bagusnya sekarang?sekarang aku mmg ngam ngan bdk2 lelaki.. iyalah.. mereka semua dah pangkat adik2.. sedangkan dulu… memang jarang bergaul dengan lelaki.Cuma adalah kenal dengan seorang dua, itupun sebab satu negeri selepas join Persatuan Anak Negeri.

Dulu masuk kelas on time… x pernah lewat. Tapi kat U ni, hahhaha.. akulah muka² yang suka datang lambat. Alasan..x der parking… kekkeke boleh ke diterima pakai alasan tu… x perlah.. padahal mmg keluar rumah pun dah lambat. Kalo banyak kereta kat jalan, mulalah hangin satu badan… sampai, pernah lambat masuk ke kelas setelah 45 minit kelas bermula… hihihh… dan aku juga dengan x malunya membawa lovelyainz masuk ke kelas, setiap kali dia buat perangai x mahu pergi ke sekolah. Hemmm,…. X pastilah lecture nak marah ker aper….
Aku rindu .. tipulah kalo ckp x rindu langsung... hati batulah aku ni kalo x rindu langsung kat campus life.. tapi byk rindu moment masa di tahun 2. Rindu nak makan bubur kat bakery Pusan… rindu nak tangguk halia dalam bubur tu.. kadang² penuh halia dalam mangkuk bubur tu… tapi tahun 3 dah jarang makan bubur tu.. bkn x suka, tapi sebb dah jarang sangat gi Pusan. Makan kat rumah jer.. kadang2, x makan pun. Kat bakery tu jugak, benda paling aku suka, roti + fish cake yang salut black papper tu…aper ntah nama dia aku dah lupe….tapi best.. lovelyainz pun suka… walupun pedas,… bila dah makan, terjuih-juih lidah dia.. sbb pedas…
3rd year in UKM jugak aku jarang habiskan masa ngan budak2 tu….. sebenarnya antara dua jer, sama ada aku yang jauhkan diri atau diarang yang jauhkan diri dari aku. Hahahha… x derlah… diarang selalu keluar outing sama-sama. Banyak program yang dirang arrage … maklumlah dah final year. So, masa terluang mamang banyak sbb subjet yang diambil mmg sedikit. So, diarang kerap gi jalan2. tapi, maaf .. aku bkn x nak join, tapi kekangan aku banyak. Contohnya, diarang ajak gi Broga. Tapi terpaksa aku tolak. Gila ko, nak gendong lovelyainz naek Broga. Nanti x pasal2 kena panggil ambulan. Lagipun, nak pergi subuh pagi.. hahahha.. x derlah aku nak bukak mata. Malah byk lagi program diarang buat. Mcm gi Sg. Congkak… bahaya2… nantikan ntah ke mana anak aku hanyut, aku duk asyik mandi… bahaya2.. pendek kata, x suka tinggalkan my dotter dlm aper2 program.. biarlah dia ikut…. So, kesimpulannya akulah yang menjauhkan diri ni ek??? Hahhaha… ni lagi 2-3 hari diarang nak gi camping lak… lagi lah x ikut… x perlah x der rezeki… lagipun, aku bkn muda lagi nak join aktiviti2 diarang ni… biaralah “geng-geng” diarang merasa nikmat muda mudi ni.. hahha.. aku dah merasa dulu.
Apa lagi yer nak dikenang?em…ha… rindu.. byk benda sebenarnya rindu.. rindu nak kuar rumah kol 10 pagi. Rindu nak singgah pasar malam bila balek kelas. Rindu nak beli pau kat kedai cina muslim kat Pusan tu. Rindu balik kelas x payah masak( ni yang paling rindu).. rindu balik rumah kol 11 pagi... rindu kelas Gamelan. Rindu nak parking kat depan masjid..rindu nak parking kat rumah sampah atas bukit depan UO... rindu nak daki bukit kat ABC …sampai kembang kempislah idung deng sbb semput.. rindu nak tawaf UKM sbb carik parking...rindu nak clean virus yg ambek dari kedai photostat dekat lab peta... rindu nak lepak kat makmal peta. Rindu nak makan nasi mahal kat cafe canselori... rindu nak masuk makmal D... rindu nak gi bilik en. Nik... rindu nak intai ikan kat Alur Ilmu. Rindu nak makan peria goreng kat cafe Pusan...dan yang sangat2 rindu dan x akan dapat kat tempat lain, hahha.. rindu nak sopink kat Pusan... kekekke...

No comments:

Post a Comment