29 June 2011

1st Day again

Hari ni, aku terpaksa(mood kerja masih x ader) untuk melaporkan diri di JPA. Pukul 8.00 pagi tepat, aku sampai ke sana dihantar oleh My pakcik. Thanks a lot pakcik. hehehhe kebetulan pula pakcik sedang bercuti kerana esok dia ada exam. So konon nak study lah tu.... Sampai di sana, aku lihat Mariah, budak course Psikologi dah ada di situ untuk melaporkan diri. Proses di JPA memakan masa hingga pukul 12.30 tengahari barulah selesai segala-galanya. Penatnya menunggu. Maklumlah, rata-rata yang buat kerja merupakan kakitangan baru berkhidmat. Aku sempat complain pasal penulisan surat diarang yang agak carca merba. Tapi rasanya aku dahulu masih elok hasil kerjanya walaupun diriku tidak berurusan dengan klien. Sepatutnya, mereka juga perlu lebih konsisten. Setelah mendapat surat penempatan di JPM, I had my lunch with Mariah di JPA... makanannya mai ai.. cukuplah meriah... macam-macam ada...

Habis Sekolah.....

Semalam, tanggal 28.06.2011 merupakan kali terakhir aku jejakkan kaki ke bumi UKM as a student. Lepas ni rasanya dah tidak ada urusan aku ke UKM sebagai student tapi mungkin pergi ke sana sebagai pengunjung biasa. Aku ke sana bersama putri kesayangan My Lovelyainz untuk menghantar laporan LIK ke pejabat HEJIM di FSSK. Kat sana sempatlah jumpa si Zizan, Napi, Liza dan Huda. Nampaknya Lovelyainz dah kenal dan tidak malu-malu untuk bersalam dengan diarang. Tidak seperti sebelum ini. Semasa pulang, aku memberitahu,

27 June 2011

Karak


Em.. malam ni, x ader program yang aku buat dan pakcik lak bukak movie karak untuk tatapan kami anak beranak. Filem arahan abg Yus kita ni berkisahkan sekumpulan 4 pelajar yang terkandas di dalam kesesakan jalan raya di Lebuh raya Karak menuju ke Kuantan. Kesesakan berlaku akibat berlakunya kemalangan maut juga di highway karak . Disebabkan ingin sampai awal di Kuantan memandangkan masing-masing mempunyai kelas pada sebelah paginya, mereka mengambil keputusan untuk menggunakan jalan lama sebagai laluan alternative. Apabila sampai di stesen minyak, mereka berhenti untuk membuang air. Di situlah bermulanya apabila mereka mula diganggu dengan hantu..

20 June 2011

campus life

A month after i leave my campus life, my “pakcik” asked me, do u miss ur campus life?hemmm… I told nope. Y? em.. I just miss my 2nd year life ni campus.. but not the final year.. y…??? sbb finale year, masa byk dihabiskan di rumah… sedangkan 1st ngan second year, hidup ku membesar bagai johan di campus. Di lebuh FSSK tempat aku melepak, menyiapkan assignment, men”copy” assignment, bermain facebook dan juga memerhatikan tingkahlaku dan perwatakan manusia yang lalu lalang. Masa tu jugak lah aku tgk perangai orang, sama ada lelaki, perempuan mahupun boy + gurl a.k.a sotong² UKM. Kat situ jugak nampak pasangan bercintan cintun kat campus … teringat zaman duk YPM dulu… hahhaha tapi aku rasa, perangai dan gaya aku lebih sopan nak dibandingkan sekarang. Dulu, wajib berbaju kurung everyday… skang ni, kalo x der presentation x derlah nak pakai baju kurung… apa yang bagusnya sekarang?sekarang aku mmg ngam ngan bdk2 lelaki.. iyalah.. mereka semua dah pangkat adik2.. sedangkan dulu… memang jarang bergaul dengan lelaki.Cuma adalah kenal dengan seorang dua, itupun sebab satu negeri selepas join Persatuan Anak Negeri.

18 June 2011

move on

sebenaranya, bkn aku yang nak berpindah randah.. tetapi sedang memindahkan beberapa hasil penulisan dari blog lama ke blog skang.. bila pikir balik malas le pulak.. sbb yang tahun 2009 dan 2008 tu byk la pulak.. so aku pilih beberapa jer.. yang merapu, haru biru tu, aku tinggalkan di situ... yang sedihnya ... duk terpikir, nak ker idak copy yang tahun 2007 tu, sbb kat situ hanya memuatkan pengalaman aku as a praggy women.. kang bosan lak

16 June 2011

Habis Sudah....

finally.. .....abes jugak drama bersiri Nora Elena tu... aku pun dah luper sama ada pernah baca atau tidak novel Kasih yang Suci ni.. tapi sbb aku ni jenis yang x berapa nak sabar(hehheheheh....) aku pun tanyalah pokcik google tu, then jumpalah link buku tu,tapi x derlah full review dia tunjuk....aku pun bacalah sekali lalu... em...mcm pernah baca jer... tapi ntah ler....dah byk sgt dah baca novel smp x ingat yang mana satu... dan kadang-kadang x ingat pulak jalan cerita dua mcm mane.. hehheheh mcm yang dijangka... ending dia tetap sama mcm novel dia jugak... bknnya seperti yang digembar- gembur ... ending with happy ending... tapi aper yang aku yang aku x tahan pasal fenomena Nora Elena ni adalah, bila tersiarnya surat bantahan terhadap penyiaran drama ni.. aku juga tidak pasti sama ada surat ini benar2 wujud ataupun sekadar pro semata-mata . surat tu adalah spt berikut:

11 June 2011

Sediakan Payung Sebelum Hujan

Akhir2 ni, aku asyik terjumpa blog milik para isteri yang kehilangan suami tercinta. rasa sayu menyusuri setiap kali membaca bagaimana ketabahan dan pengalaman mereka semenjak kehilangan separuh daripada nyawa dan cinta hati mereka. namun, pujian harus diberikan kerana mereka sememangnya tabah dan bangkit demi anak-anak. selain daripada amanah, anak-anak juga menjadii pengubat rindu kepada arwah suami masing-masing.

07 June 2011

aku x suka kau!!!

Maaflah.. entry kali ini agak negative dan beremosi sedikit sedikit. Bknnya aku x suka pd orang sekeliling… tetapi x suka kepada manusia bergelar penunggang motosikal..x suka bkn bermaka benci…sbb ayahnda di kg pun penunggang motosikal… tapi x suka dengan sikap berlagak “hero” yang boleh ditunjukkan oleh mereka. Sebelum ni aku kurang bermasalah dengan penunggang motosikal… sbb, kelas aku bermula pukul 10 pagi… perjalanan dari Putrajaya ke Bangi ketika itu sudah lengang… aku pulak pilih jalan “dalam” dan x ambil highway sbb aku merupakan pemandu “setahun jagung’ yang baru bermanja² membawa kereta.. tapi, “cap jari dan kering” hahhaha.. apery g dimaksudkan cap jari dah kering??? Maksudnya, dah x guna lesen P walopun stiker P masih utuh pd pak hitam kesayangan aku tu….sebenarnya, aku x terfikirpun nak drive… tapi kerana ada satu kejadian yang telah membuatkan aku nekad nak ada lesen dan nak drive sendiri… benda tu pun berlaku 4 tahun lepas… hehhe… kiranya mmg baru dapat lesen lah aku ni…

02 June 2011

ini bkn entry hari ibu

astaghfirullah...........Tulah saja yg mampu aku ckp ttg berita sorang bayi yang baru dilahirkan dicampak dari tingkat 5… kenapalah ramai benar manusia berhati binatang seperti ini. Tak sampai hati lak aku nak google carik gambar. Dahlah malam tadi aku ader terbaca blog seorang remaja berumur 14 tahun yang mengaku" Bermaruah" tetapi mencanangkan satu dunia (melalui blognyer) bahawa betapa bangganya dia kerana sudah kehilangan dara.em.. ramai yg mengutuk

01 June 2011

Kouta dah Cukup

rasanya masih berlum terlambat nak ucapkan selamat pengantin baru kepada Salih Yaacob.. em.. dah 4 isteri dia...dan yang pastinya dia berjaya berlaku adil kepada isteri2 dia.... mcm entry aku sblm ni, terbukti orang2 sekelilingnya atau sesiapa sahaja x boleh nak mengutuk ker.. aper2 ker tentang tindakan dia ni. sbbnya dia semamangnya mampu... em... untung isteri2 dia...hehhehe..........