31 March 2013

Suami Aku Ustaz - Hannah Dhaniyah



Rentetatan novel ni akan di filemkan, so aku grablah satu. masa book fair ari tu, my pak cik dah sibuk² suruh ambik... then aku cakap x nak.. akhirnya, aku beli jugak melalui MPH.

30 March 2013

Jauh Dari CInta- Adah Hamidah




Ni blog Novel Jauh Dari Cinta dan ini pulang blog penulisnya. asalnya aku baca dekat penulisan2u. dan sangat berpuas hati kerana tidak menghampakan kerana membeli buku ini.

Meh Sandar Pada Aku! - Aifa Batrisya


Ni novel kedua aku baca dari penulis Aifa Batrisya. Novel pertama dia yang aku baca, Khawin Ganti.So far not badlah ...tapi aku rasa yang ni lagi menarik. banyak joke dan juga lebih bijak.. maklumlah.. dah ada pengalaman sebelum ni...ni blog penulisnya ...

28 March 2013

One Day You'll Be Mine - Inawza Yusoff




arghhhh... seriuslly, baca novel ni kat penulisan2u dan juga blog penulisnya. then tengah hari tadi baru sampai... kira hot from oven lah.. memandangkan dah baca kat blog dan penulisan, so, aku skiplah yang dah baca.. sebab x sabar nak baca kesudahan kisah Nik, Ehsan dan juga Fitri ni... tapi... huh... sedikit takut untuk mengkritik novel ni.. bimbang pula kritikan aku nanti akan mengundang tidak puas hati di hati novelis yang terlibat. tapi, honestly.. just my opinion sahaja.. tulus suci dari hati yang murni... so, buat penulisnya, sekira terjumpa review yang aku buat ni.. jgnlah terasa sgt.. setiap orang punya pendapat berbeza... ok???

Diriku Usah Dicari - Irda Haleeda



aku ambil masa yang agak lama nak habiskan novel setebal 411 muka surat ni... jalan ceritanya sedikit slow.. dan x berapa menarik untuk pujuk mata aku terus melekat dan membacanya... tapi bila dah sampai konfliknya.. oklah.. not badlah....

27 March 2013

Orang Ke-3

Saper dengar HotFM tadi??? angkat tangan... tak de??? ouh, faham.. sebab memang tak ada pengunjung setia pun kat blog ni.. so, Madam Lola, please... jgn perasan ek... hehheheh... okeylah... ni pasal Hukum Orang ketiga seperti yang disiarkan kat harian metro Berita penuh kat sini. 

24 March 2013

Suami Yang Kubenci - E-Man Sufi


Aduhai.. tajuk... 

Musuhku Suamiku - Zuera Rasiddin



Mengisahkan Lysa Lafisya terpaksa berkhawin dengan Rafeeqi setelah ditangkap khalwat. Rafeeqi dan Lysa sememangnya mengenali antara satu sama lain kerana mereka dari universiti yang sama. Tetapi, sebenarnya Rafeeqi amat membenci Lysa kerana menganggap Lysa lesbian. Lysa membesar di rumah anak yatim sangat rapat dengan Nadieya. Hubungan rapat antara mereka telah disalah ertikan dianggap sebagai lesbian. Pernikahan Lysa dan Rafeeqi amat disenangi oleh ibu Rafeeqi kerana dia merupakan penaung rumah anak yatim yang pernah didiami oleh Lysa dan dia sememangnya mempunyai niat untuk menjodohkan Rafeeqi dengan Lysa.

23 March 2013

Teman Serumah - Zuera Rasiddin

 ni blog penulisnya. 
agghhhhh.... tak ada mood nak buat review. just sinosis jerlah...

The Wedding Breaker - Evelyn Rose



Ya, Allah... mood aku: macam GILER KENTANG... best giler cerita ni... walaupun x derlah meruntung jiwa, tapi memang best... apa yang best??? tapi sebelum tu, kena puji dulu penulisnya.. subahannallah, very brilliant idea lah ko ni dik... bijak...bijak... sebabkan novel ko ni, akak tak lena 2 malam tau x!!!!.. memula, mcm biasalah, baca kat penulisan2u. then, ahkak order online. ambik masa 2 hari nak sampai... masa tulah, makan hati x reti² hati aku ni nak sabar nak menunggu novel ni... hisk.. spoil semua mood... tulah... masa book fair ari tu x nak beli... dah pegang-pegang dah.. tapi x jadi beli.....bila buku dah dapek.... kejap jor deng khatam... dah abis dah... x buek kojo laen doh, duk mengadap jor buku tu... x sampai separuh hari dah abis... tapi, kalo baca kat blog dio, ado laen sikit... eh... apasal aku cakap noghori sembilan ni?????

19 March 2013

Cerita Tudung

sekarang ni macam²fesyen tudung... kalo nak ikut trend, huh... memang tak larat nak kejar..nasib baiklah aku ni jenis yang tak terikut sgt... tapi dalam banyak² collection aku, aku ada lebih dari 30 helai Shawl... gila kentanglah... tupun separuh dah kasi kat my nice... kenapa byk sgt??? iyalah.. masa tukan, tgh study... shawllah item paling senang nak pakai.. main belit² jer... lagipun, masa aku study tu, shawl baru muncul.. memang tengah hot giler....kenapa pilih shawl???

1. senang nak jaga..

2. senang nak cuci.. main campak jer dalam mesin basuh...

3. senang nak lilit...

4. tiba² rasa muda jer bila pakai shawl... hahhaha.. x sedar dirikan... kekkekekekke

aku juga adalah dlm belas² helai tudung bawal.. dulu lagi banyak... tapi... yg dulu tu kan fesyen lama.. kekekke... lagipun... sayanglah nak buang bawal ni.. beli dulu mahal jugak.. ader jugak yang cecah RM70. ni bawal no.1lah.. aku memang x nak dan x teringin beli bawal biasa yang harga RM10 tu.. sebab kain dia keras semacam... rasa mcm robot pulak bila pakai....

dah ader jugak hampir berpuluh helai tudung berauning sama ada ala ariani mahupun ala fareeda. tudung ariani origanal aderlah... x sampai 10 helaipun.. hajra adalah x sampai 5 helai dan fareeda origanal jer x beli.. rasa x berbaloi sangat dengan harganya itu.. so belilah yang ala-ala jer.. tapi cukup berpuas hati...dah yang lain byk beli kat pasar malam jer... hahhaha.. yg rege seploh hinggit tu...just cukupkan ikut colour baju.. sampai kena perlilah... semua kaler ke ada...???dah boleh buat kedai.

Pashmina aderlah x sampai 10 helai... jarang pakai... sebab??? rasa macam bawak beban pulak.. pashmina ni tebal sikit.. so kena tgk jugak nak gi mana. kalo gi opis, tapi time lunch hour nak keluar dating, so memang x pakailah.. panas tu.... dan kalo mood rajin, akan pakai shawl.. sekarang ni, rasa susah pulak pakai shawl.. aku pakai shawl x derlah belit² dan pakai mcm² fesyen.. sebab aku ni jenis yang tak duduk diam.. kejap jer shawl aku tu dah senget... so nak mengelakkan selalu pergi toilet or asyik duk mengadap cermin jer.. so, kita lilit base concept shawl jer.. kan senang....

kalau mood terlebih rajin pulak... aku pakailah bawal... kenapa terlebih rajin, sebab bawal ni kena iron lebih sikit dari mana² tudung... tu yang kena terlebih rajin tu... kalo mood malas giler, silalah pakai tudung auning biase ... senang.. grab jeh.. dah get ready ... tpi.. walopun aku tak suker tudunng colour hitam, sbb bila pakai terasa muka ku nampak gelap and a little bit old then my age, ader jugak lak 2 helai... tu pun my belove mum kasik...

17 March 2013

Love You Mr. Arrogant - Aliesha Kirana




Mengisahkan Zaara Amirah yang membreak secara mengejut menyebabkan Zafriel Irham terlanggarnya daripada belakang. tetapi jejaka berlagak itu, telah menyalahkan Zaara. perjanjian telah dibuat dengan memberi tempoh sebulan untuk gadis itu membayar ganti rugi. apabila tempohnya sampai, Zaara masih belum berjaya membayar hutang tersebut. si Irham pula bertindak dengan menghantar SMS kpd ibu Zaara mengatakan gadis itu mengandung anaknya. Nasib baik ibunya tidak percaya. Tindakan Irham itu memaksa Zaara ke pejabat Irham. Ketika itulah dia terserempak dengan Tan Sri Zahir.Tan Sri Zahir berkenan dengan sifat merendah diri gadis itu. lalu mengenakan syarat utk Irham menikahi Zaara jika mahu company tu di tangannya. jika tidak, Tan Sri Zahir akan menyerahkan bisness keluarga itu kepada Sepupu Irham , Hadry. Mahu tak mahu, Irham terpaksa memakasa Zaara menikahinya. 

Rate: 3/5

16 March 2013

Er... Excuse Me - Nass Alina Noah



Err... sebenarnya ni novel ke-2 siri koleksi Romeo dan Juliet. tapi dah aku jumpa buku ni jer.. so tibai jerlah... tapi masa aku stop baca buku ni, utk buat kerja-kerja yg lain, my pakcik ada ambil buku ni dan belek2 sikit.. then dia tanya, buku ni cerita kurun ke berapa.. sebab dia rasa pelik sikit. sebab ada nama Puan Rubah Putih, cikgu A Go Go... hahha.. sebenarnya tu adalah gelaran yg diberikan oleh budak-budak tu kepada guru mereka... tu yang rasa pelik sedikit tu.... sebab Puan Rubiah jadi Puan Rubah Putih, Encik Amirul jadi CIkgu A Go Go...

Sampaikan Rindu OST Bunga Merah Punya



Oh bulan sampaikan rinduku
oh bintang kirimkan cintaku
yang hilang pastikan bersatu
oh sayang didalam mimpimu
Oh bulan sampaikan rinduku
oh bintang kirimkan cintaku
yang hilang mungkinkah bersatu
oh sayang dimana diri mu
malam ini aku sendiri
menanti dan terus menanti
malam ini aku sendiri lagi 
menanti dan terus menanti
usah ditangis lagi
usah dirindu lagi
pasti kita bertemu nanti
usah ditangis lagi

usah dirindu lagi
pasti kita bertemu pasti

11 March 2013

Matahariku - Aina Emir



As Salam....

ni lah rasanya aku ambil tempoh paling lama nak habiskan sebiji novel. bukunya tak tebal, cuma 537 muka surat sahaja. tapi aku ambil masa hampir 2 minggu... kenapa ya??? bukans emangat membaca tak ada.. tapi sebab asyik dengan persekitaran... bz dengan kerja, risau pada sahabat handai di sabah dan juga demam yang mengganggu selama dua- tiga hari yang lepas. tu sebab, projek membaca pun hilang begitu sahaja.. sekarang pula, kesan ubat masih lagi mengawasi badan, terasa masih lemah. ni yang tak suka makan ubat ni, nak-nak ubat selsema.. habis lumpuh rasa badan..

05 March 2013

PERWIRA

Perwira...
Dikaulah harapan hati
Penghibur kala sunyi
Pergilah berbakti
Membela pertiwi

Perwira...
Janganlah kekanda bimbang
Untuk pergi berjuang
Andainya kau gugur
Jasamu dikenang

( 1 )
Dengarlah lagu kucipta
Gubahan mesra nan manja
Sebagai ganti diri
Bersama kau berbakti
Untuk ibu pertiwi

Kekanda di medan perang
Adinda di medan seni
Sama-sama berjuang
Sama-sama berbakti
Semoga tabah hati

Majulah kekanda maju jangan undur
Dinda mohon doa restu
Rela sehidup semati bersa

04 March 2013

hoyeh...hoyeh....


Finally, sampai sudah RAM punyer buku. So, sekarang, lengkap sudah collection bagaikan puteri aku... Tp, tak tahulah bila boleh start Baca ni.... Bz Sgt skrang ni
Published with Blogger-droid v2.0.10

01 March 2013

rokok elektronik @ rokok elektrik


sekarang ni memang musim rokok elektronik @ rokok elektrik ker? mana-mana pergi ramai yang duduk menghisap benda alah ni...  wah.. bangga sekali depa duk isap. duk dlm keta pun boleh isap tanpa membuka tingkap. duk kat opis lagilah.. x dok sape kisah... tapi sebenarnya aku kisah.

kebetulan my pakcik pun salah seorang yg memiliki gajet terbaru ni gajet ke?? ntah lah.. x pasti pulak.. tapi apa yang aku nak cerita adalah aku alah dengan benda alah ni.. di pendekkan cerita, aku ader beli perfume Nina Ricci. dan aku tak suka.. sebab aku pening... bila pak cik aku beli rokok elektronik @ rokok elektrik ni pulak, bau dia sama.. adui...bertambah sakit kepala... tolong...tolong...