19 November 2009

Tag

huh.. finally dapat jugok aku siapkan tag menge”tag” yg aku dpt dari cik Nana kiter(hahaha.. sebenarnya aku kena tag kat facebook...sajer gatal nak taruk kat sini ) ... hahaha... tapi aper yg aku buat x der ler sehebat yg dia punyer... sbb... dia punyer ado kecek bahasa ibunda laki dia..hahahha.... aku ni bab² nok ngeja bahasa ibunda aku tu yg problem sikit... hahahhaha... sorry le beb...
Bila korang kena tagged, isi dan post balik dlm new notes korang sebagai "my autobiography" dan sile guna korang pnye jawapan sendirik, bukan tiru eh. kemudian tag 21 kawan korang termasuk saye ye.. (xyah tagged sye blik pun xpe.. )huh.. ni x kuasa aku
1. Where did you take your profile pic? hahaha.. copy paste kat google.... like it
2. What exactly are you wearing right now? erm..erm... x yahlah pikir
3. What is your current problem? a lot... one of them.. trying to be a gud driver...still affraid to drive
4. What makes you happy most? spend hole life wit ain zaafira
5. What's the name of the song that you're listening to? now.....em... x dongar sgt le radio.... sibuk duk main FB jor....hahaha
6. Any celeb you would marry? x serlah...huh... wat perabih borah jor...
7. Name someone with the same birthday as you? Firhan Yusuf and liza marlyna
8. Ever sang in front of a large audience? hahaha... hari itu dlm sejarah....zaman tu dah berlalu....dulu suara bak bayu skang ni suara dah ghuper mesin parut kelapa....
9. Has anyone ever said you look like a celebrity? ader le... hahah.. harap nasib x same ngan diarang le
10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows? yup... hi5, barney, wonderpet dan sewaktu dengannya
11. Do you speak any languages? kelate, utara sikit², inggeris cikit benar nah
12.Do you ever watch MTV? hahahha.. dulu lah... masa astro ku masih full package.. skang ni ader basic jer
Chapter 1:
=====================
1. Middle name: PM me if u want to know... (heheheh.. tiru nana punyer statment)
2. Nickname(s) (for friends): Adeq(abah), Mc Za(bdk² hingusan), Eyza(someone yg mula panggil.. aku x ingat saper...), Nieza, Kak Nieza(bdk² HD), Mama(ain zaafira), Siti Nurhaliza (abg ipar aku) yang (kak niza n kak zie)
3. Current location: putrajaya
4. Eye color: hezal..(perasan tahap gaban... cokelat joh...)
Chapter 2:Family
=====================
Do you get along well with your parents? uishk... mak bapak.. x kan x sayang kot....tmpt mengadu masalah ni...kekkekeke
Chapter 3: Favorites
===========================
1. Ice creams : semua jenis ais kerim aku suko... nak² ais kerim melayu... hahahha.. bubur ko.. sodap tu....
2. Shampoo/conditioner: HnS
Chapter 4: Do You...
===========================
1. Dance in the shower? tok de nok joget eh...
2. Do you write on your hand? lamo doh tok wak kijo lagu tu
3. Call people back? j gn harap.. kecuali family or close friends
4. Believe in love? emr... not really
5. Any mental health issues? emrr.. jap nok pikir...
Chapter 5: Have You.. .
=============================
1. Broken a bone? x dop... walopun aku ni jenis yg “wah kuah atas bukit,budak buah buleh sakit” tapi masih selamat lagi la... tapi broken hearth... pernah le jugak... hahahhah.. wat kat org lain pun 2-3 kali jugak... lalallal.. ampun....
2. Sprained anything? x dok.. mugo malah nok bersukan.hahahha.. bersukan guna jari jah.. duk ngadap pc...
3. Had physical therapy? huh.. ador la 2-3 kali.. eh... masa dlm pate tu byk kali... lebih 10 kali....
4. Gotten stitches? alhamdulillah.... x dok
5. Taken painkillers? err...x selah.. bab paling malah le ni.... susuk woh bata buleh?
HOW I END MY SENTENCES
===============================
1. I love: Allah, my family, my friends and my computer
2. I don't understand: manusia selalu dengki apa yg org lain ader... terutama aper yg aku ader... mmg setanlah diarang ni
3. When I wake up in the morning: check my lovelyainz.. takut jatuh katil
4. Life is full of: a lot of people wit PHD
5. I get annoyed very quickly when: knowing people try tobetrayed on me...cilakak punya olang
6. Parties are : nothing... no need... bosanlah bising² ni
7. Dogs are: ggrrrhhh..... shuh...shuh...
8. Cats are: manja
9. Tomorrow is: another day without class.. yippie...
10. I have a low tolerance for: People who dont respect others..
11. If I had a million dollars I would: give it to my mother.... duk ngan aku sehari pun abis

15 November 2009

x der tajuk

alhamdulillah...
selesai sudah semester 3 aku di UKM... lagi 3 semester nak abiskan...(huh... lambatnya.. dah malas sgt ni...) exam kali ni mmg teruk sgt.. ngan eseinya... leh katakan keseluruhan exam aku duk syok sendiri jer.. main pakai hentam jer.. x tahu le mcm mane ngan result.. kengkadang mcm dah bosan dah ngan life aku skang ni....
em... rindu nak balik pada masa² yang dulu.. tapi tulah kan... bkn leh putarpun masa.. andai benda tu terjadipun sure dlm mimpi jer... tapi mungkin ni semua dah tertulis untukku... uisk.. jiwang le pulak.... hah.. one good news.. buat julung kalinya aku akan beraya haji di kampung... yeyeyeyeyye!!! x kisahlah papa ain x ikut skalipun... (exam dia dah dekat... ) sian jugak kat dia... raya puasa yg byk ari cuti pun x dapat cuti.. nikan pula raya haji yg cuti sehari jer... hahahha.. lantaklah... yg penting semua org yg sayang kat aku ader kat kg... lalalalalal
aku sebenarnya mcm dah x tahu nak tulis aper kat sini... ntah rasa bosan lak... feed up sebenarnya ...apabila "kg ku" asyik nak dirampas orang sajer.. isyk... x serik² le depa ni.. ni mula le aku tertanya-tanya, bila le server 3 nak abis ni.. dah nak masuk setengah tahun aku main benda alah ni... mcm dah bosan dah....
about me n my little princess, mcm biasa... makin hari makin pandai itu dan ini ... cuma yang x tahannya dia x mo pi nursary... aku pun rasa semacam jer nursary tu ..may be bulan depan aku tukar kot... ntah le... kalo ikutkan my mom.. suh antar jer balik kg... tapi aku rasa x payahlah... selagi aku boleh jaga.. kecuali keadaan yg sememangnya tidak mengizinkan.. barulah aku ubah pikiran... huhuhuhuhu....
oklah.. ini jer kot utk ari ni....nak gi jalan² ngan si comey tu...

11 September 2009

Salam Ramadhan

lamanya aku x singgah kat journal ni... x der masa langsung nak masuk sini. bz giler... maklumlah.. assignment satu.. satu lagi, aku berulang dari rumah my MIL... so kat sana maner ader hinternet... kalo ader pun... em.. x sempatnya aku nak layan blog ni... penat .. may be sbb penat sgt..(x pun dah tua ...hahahha!!!) kol 10 tu aku dah belayar ntah ke mana-mana.... x sure pun mimpi ker tak..hahhaha.. dalam masa sebulan lebih ni.. byk benda berlaku kat aku.. of course pasal me n my family.. pasal me and coursemate.. pasal aku ngan kawan² lama.. dan mcm² lagilah...pasal H1N1 pun ader..korang nak dengar citer yg maner dulu???
oklah.. aku citer pasal manusia paling penting dalam hidup aku... em... biasalah budak² tengah membesar.... dia dah mula bertanya tu dan ni... aku kesian jugak kat dia coz kadang² aku x paham sepatah haram aper yg dia mintak atau bebel. tapi, i like that moment.. aku sebenarnya kesian kat dia.. korang tahulah aku ni "hot temper" .. kalo time penat ker.. time serabut ker... dialah jadi mangsa aku.. hehehh.. bkn jadi mangsa dera... tapi jadi tmpt aku lepaskan geram.. sama ader kena gomol ngan aku ataupun kena le dengar bebelan aku... x pun paling tragis kena marah le... pas tu sian lak tgk muka dia.. pi ngadu kat papa dia, yg aku marah dia... tapi bila aku dah depakan tangan.. laju jer dia dtg peluk...hihihih... so sweet... sorry darling mama ni x stabil sikit emosi sejak jadi pelajar ni...hihihi suka salahkan belajar tau...
about my sister.. em.. dia x sihat sikit skang ni.. i'm not surelah sakit aper.. tapi dia memang x makan+ minum.. dah 3 minggu dah.. my mom told me.. dah susut dah badan ni... ishk.. x leh jadi ni... skang tengah berubat kat pakar (katanya ler....)perubatan alternative. about me n AS.. hahhah.. kiterang dah x close mcm dulu.. bkn gaduh.. tapi byk yg dah x satu group... then akupun x der lak melepak mcmm org bujang kat bilik dia mcm dulu².. hahahha...
the best thing happen to me.. may be berkat Ramadhan.. aku terjumpa balik my best friend masa form 2.. Nina & Zul... hahah.. then lagi sorang Fiza... byk citer kami share.. hahha.. kelakar lak duk chat pasal aper yg jadi kat kami masa skolah dulu.. em.. rindunya kat diarang.. dah 13 tahun x jumpa... aku ader add Nina kat facebook aku.. em.. terkejut gile... mase skolah... dia tu chubby sikit.. tapi skang ni mengalahkan aku masa form 2.. kering giler... tapi still comey.... hehhehe....sebenarnya byk benda yg nak citer... tapi nantilah... jika masa mengizinkan....hehehhe.. kesian kat Zul.. tgh berusaha nak pujuk mak dia suh terima salon isteri.. org sabah katanya... hahahha.. hope dia berjaya... aku ckp, dah tua .. bila nak kawen... mcm aku n the geng yg dah kawen ni still muda... sbb dah kawen... hahahha

25 May 2009

Oh Dairy

em.. org kata, tulis blog ni macam tulis diary.... betol ke???aku ni dah lama x tulis dairy.. dulu tulis gak... mase tu time bercinta le...tulis citer pasal gi dating... merajuk... gaduh... dan macam²lah... pendek kate semua benda pun nak tulis... bila dah kawen aku tinggalkan diary.. bkn aku x nak ingat benda yg indah².. cuma masa meamng x mengizinkan... lagi satu... kawen ni buat aku hilang ingatan sikit pada benda remeh temeh... kwang..kwang...kwang.... memang aku akui... kenkadang ader something yg important aku leh lupe... tapi... ntah le... hehehh... may be blog ni jadi diary aku ker... hahahha... maner boleh... diary kan kena privacy sikit... blog ni walopun privacy, tapi tetap open....tu pasal aku just namakan journal... catatan aku jer... pasal journal ni, aku dah mula tulis journal start aku form 2 lagi... masa tu teacher aku, cikgu masniwati yg ajar...aku panggil teacher ni cikgu sofea jane...coz muka dia ader iras² sofea jane sikit².... mase tu dia nak latih kami kembangkan otak...

17 May 2009

Welcome Back

lamanya aku x update blog ni.. byk sgt nak share citer... ramai member kat FB & YM tertanya².. manerlah aku menghilang... actually aku memang sibuk gile … lepas final exam, terus balik kg… plan nak pi Genting memang x jadi.. aderlah sbb munasabatnyer… orang lain pegi kot….balik kg jumpa cik^ain tu pada 07.05.09.. aku naik train… lame giler dah x naik train… so sajer le gatai nak naik… tapi byk lak cabaran kali ni.. memula mase beli tiket… dah abis tiket kat bawah… sbb aku belipun dah lambat kot… 05.05.09 baru aku beli… mane nak ader… pepikir balik… x kisah lah.. aku balik sorang…kalo ngan cik^ain tu susah le kot….sebab aku sian kat “pak we” kena ponteng kelas… dia takut aku kena tinggal kat train… mekasih awak….. train sampai kol 9.00 mlm ++… naik jer train, sampai seremban aku dah belayar ntah ke mane.. x sedar.. yg aku sedar, train mampus kat Gua Musang kot… stop kat situ dekat 2 jam… ayo.. yo… sib baik dah pagi.. bila train jalan jer.. air-cond lak x de.. aiyok…. Berpeluh².. nak x nak, terpaksa aku turun dari katil, then pi dekat ngan toilet… kat situ, bukak pintu gerabak.. mak oi… sedapnyer angin….
wajah my dotter sambut her mama
Aku sampai kat umah kol 12… abah aku dah tunggu kat situ. Cik^ain x ikut sbb tido…sepanjang kat kg, x der lak pi mane² coz cik^ain demam… muntah semua… ingatkan nak pi tido umah kak aya.. em.. x sempatlah nampaknya..

muka budak demam.. mase ni kat klinik
12.05.09 Hari ni kami anak beranak balik ke KL naik last flight .memula ok jer cik^ain tu.. pas masuk kat balai berlepas.. dia dah sasau cari nenek.. sikit² nenek.. x leh tengok org tu sikit, tu semua nenek.. adus.. risau giler aku… mati kutu jugak duk melayan kerenah dia hampir 45 minit tu. Then , naik jer atas flight, terus dia meronta + nangis² carik nenek.. dia kate nenek dia ader kat bawah… haru.. sib baik le FA suk aku tukar tempat.. coz tempat byk kosong… sib baik bila tutup jer lampu, terus dia tidur…

wit nenek.. kat airport
i likes this picture.. aper yg diarang buat x tahulah....
Aku ingatkan dia tidur sampai ke pagi, aku turun jer flight terus dia bangun.. ala..la..la.sib baiklah dia teruja tengok kapal terbang banyak… kuar je dari LCCT, “pak we” dah menanti.. dia kata dia x pi kelas ari ni.. tertido… Balik rumah.. bagi mainan kat cik^ain… ok…then bila dah nak tutup lampu(nak tido) dia start melalak… nak nenek… adush… sampai kol 3am jugaklah melayan….barulah dia tido… 13.05.06 Ari ni papa ain bawa kami ke alamanda… beli susu…petang, cik^ain meragam lagi…sampai teresak²lah nangis nak nenek..
nenek..nenek...nenekk....
so we decide nak balik Gombak..kat sana suasana dia lain… org lain..so may be dia suka… after class, kami balik….so bermulalah hari kami di Gombak… tapi sian le kat “pak we” nak berulang jauh…tapi demi anak dia , sanggup tu… nak jer aku suruh dia duk kat umah kami, tapi aku duk kat umah my MIL… tapi nak ke dia…??? Aku bkn aper..sian kat dia.. penat tu, siang keje, mlm kelas… dekat kol 12 baru nak sampai umah….. 14.05.06 So far so good, dia le gelak² ngan sepupu ² dia.. tapi bila org lain nak tido,, dia meragam.. coz x der kawan… 15.05.06 Hari ni, lagi elok dari semalam.. leh jerit².. dah macam duk kat kg lak… kekeke.. then, hari ni memang tido byk coz tido dlm buai.. biarlah.. kalo x memang dia x nak tido…
sibuk main longkang


main ngan kucing.... eleh.. mcm le berani....
syok main ngan kucing....
16.05.06 Hari ni, kami pi Melaka.. dah lame sebenarnya kami x balik Melaka… kalo x silap dah 3 tahun.. org lain memang selalu balik… tapi kami meamng x balik.. mcm my BIL, umah MIL dia dekat N9, so, kalo raya, dia pi le kg beraya.. kami x der le peluang coz beraya kat kg aku :D.bila dah balik KL, malas lak nak pegi berdua…. Kali ni pi sbb pak itam, (abang my MIL) nak pi umrah ujung bulan ni… kami pi 4 kete. My MIL & FIL, my SIL & family, me and my BIL & family.. my BIL yg bongsu x ikut coz bini dia dah nak meletop bila² mase.. sian lak nak travel jauh² Kat Melaka, punyer le suke si kecik tu….may be sbb ramai org kot…. Pas tu mcm dah x malu dah.. menyanyilah… mcm².. suka sgt kami laki bini… kol 4 kami pi Pengkalan Balak.. sajer jer bawak cik^ain main pantai… dia memang suke laut.. pi sane menagis x puas main air… kami berdua dah pedih muka dah … tapi ikut jugak kehendak dia… x der le sampai mandi… Cuma main air jer… takut lak kulit dia terbakar….maklumlah.. kulit dia sensitive … bila dah siap semua, tengok muka dah naik ruam + merah².. kol 6pm kami bertolak balik ptrjaya… orang lain still ader kat Melaka lagi coz nak balik kg… hehhehe.. kami ader hal.. sejak main travian ni, nak tinggalkan umah memang susah sikit…

kat pantai Pengkalan Balak.. main air...

Miss AS a lot…

06 May 2009

28th birthday

allhamdulillah.... hari ni genap 28 tahun umur aku... syukur ke hadrat Allah swt kerana aku masih mampu menikmati hidup ini...alhamdulillah kerana Allah telah kurniakan aku sebuah keluarga yng cukup mendamaikan jiwa... walopun x derlah sehebat keluarga orang lain... tapi alhamdulillah kerana keluarga aku cukup memahami dan selalu berada bersama saat susah dan senang...
apa yang aku nak dalam hidup ni???entah lah.. aku sebenarnya x pernah target aper yg aku nak.... harapan aku hanya satu... Allah berkati dan rahmati kehidupan aku...moga dipermudahkan segala perjalanan hidup.... ditabahkan hati dan dicekalkan jiwa....
moga aku lebih matang... (sebab rasa mcm lom matang le.....)kekkekeke... ader ker patut cakap macam ni...em.. mcm biasa dapat ucapan birthday pepagi buta dari my special one...sweet... walopun rasanya x dapat sespecial tahun² yang sudah tapi amat membahagiakan ...:D
semalam last paper utk semester ni..... statistik... adoi... aku memang x boleh buat langsung... risau lak... takut dpt C- kebawah... mampus... sure jatuh le pointer... harap² assignment & lain² tu dapat membantu... masa 2 jam setengah rasa mcm lame giler.... em...sbb x leh buat... kalo leh buatkan best... tengok org lain cool jer buat.... aku rase nak menangis jer... sampai dah le lewat sikit... sib baik ader org yg baik hati yg tolong hantarkan... siape lagi.. my special one le.. pak we ku, buat hatiku, my soulmate... my hubby le... !!!aku ni maner le ader jantan lain dalam hidup aku... walo apa pun gelaran yg aku panggil.. hehehhe... tapi aku still suke panggil dia "pak we" sbb.. ntah le... may be sbb aku nak bercinta ngan dia sampai mati kot!!hahaha.. kalo korg baca ni.. mesti macam² korg pikir... ntah... tapi tu lah hakikat dan ayat yg "pak we" aku ckp masa kami kawen... "abg nak bercinta sampai mati ngan anje" sweet sgt!!! insya-allah.. kalo diizinkan Tuhan... kita hanya mampu berdoa...
pagi ni AS dah sampai balik Kluang, Faze lak, petang sikit... aku.. mlm esok akan balik ke rumah bonda tercinta... ma.. adeq coming.... heheh.....x sabo nak jumpa my little one... miss u sesangat... lepas ni kurang le citer meraban + merapu pasal hidup aku... kiter back to normal... byk citer pasal lovelyainz lak kat sini....