06 February 2010

ooopsssssssssss

after 43 days driving alone... akhirnya...aku tlh mencium bontot kereta org.. errrgghhhh!!sedihnya.. citer nya mcm ni.. aku pi pasar mlm after abis kelas.. then aku parking.. so far aku x der problem parking then aku make sure kete sebelah menyebelah aku mmg parking jauh dr aku.. memandangkan kete tu parking mengereng.. so mmg x der problem le aku nak kuar nanti.. abis shopping (mcm shopping kat mall pulak ) aku masuk kete...aku mmg perasan.. kete kat sebelah kiri aku dah bertukar.. kira kete td dah kuar n tukar ngan kete lain... dan.. dia mmg rapat sikit ngan kete aku.. adoi.. aku dah risau..
then masa nak kuar tu.. aku bunyik mcm tong kosong yg di penyek.. ingatkan aper.. then.. bila sampai separuh jln (x berani aku nak tgk kat situ sebenarnya)aku berenti tgk.. ya ampun.. abis kete .. mampus nak menjawab.. aper yg aku duk jaga selama ni.. kene jugak...ngan muke tensionnye aku drive. sampai kat balai polis, papa ain call.. aku citer kat dia.. aku langgar org.. skang ni nak sampai umah dah.. dah sampai kat balai polis... aisye... si papa ain ak salah paham.. ingat aku pi wat report ker haper pulak.. kekkekek..
then sampai umah.. papa ain ckp, sikit jer.. polish kan eloklah... tapi bila tgk blk.. cat yg terkopek kat kete aku tu, rupernya kete yg aku sondol tu.. adoi....

18 January 2010

Kasih & Sayang

em...... topik kali ni agak pelik.. naper aku pilih pasal kasih dan sayang ek..??? ada maksud sebenarnya.. actually lovelyainz baru discharge dari Putrajaya Hospital coz hydration. 14.01.10(khamis) Aku dapat call dari cikgu taska ...dia kata ain muntah-muntah. masa tu ari khamis.. hari paling memenatkan bagi aku coz ari ni aku kelas kol 10 sampai 5 non stop. mcm mana ntah aku tergerak hati nak pandang phone kol 1.40 tgh hari.. then ader miss call n sms dari cikgu. aku call papa ain tp x dapat. merata aku carik dia... ngan kawan2 dia pun x tahu... dah macam-macam aku "mengata" dia di dalam hati. lastly aku ambik keputusan utk ponteng kelas "pak mus".. lantaklah pak mus nak ckp apepun coz anak aku lg penting. sambil2 drive call jugak pak mus sblm kol 2 .. tapi x angkat.. laju jugak aku drive... sampai hampir nak terbabas 2- 3 kali. sampai kat taska, lovelyainz tengah tido. dia dah pakai baju tido pagi tadi. kata cikgunya, baju dia dah kotor kena muntah... so aku bawak balik kat rumah dulu blm gi klinik utk salin baju. sampai kat rumah aku tengok cantik jer WHJ duk parking... eee.. geramnya aku... merata aku cari + tuduh mcm2..ghupernya dia ader kat rumah... mesti tido ni... dia sibuk ngan "viva" this saturday... tido x cukup... alahai.. nyesal lak maki macam-macam.. ampun...then masuk rumah, papa ain terpinga-pinga... dia mati-mati ingatkan dah kol 6 coz aku balik ngan ain. dia kata dia ader call aku guna phone rumah suruh kejutkan dia kol 2... bila aku check balik phone aku baru perasan... mmg ada 3 miss call .. 1 nyer no. rumah.. hahhaha... missunderstood. kami bertiga pi klinik. x der aper2 . then doc cuma bagi air garam n ubat sakit perut. Malam still mcm tu jugak... aku cadang akan hantar ain ke sekolah petang... coz petang esok ader kelas toturial pak mus kol 3 petang. 15.01.2010(Jumaat) Keadaan ain makin teruk.. asyik terberak jer... dah banyak baju kotor x sempat aku basuh. masuk jer susu, 2-3 minit kemudian terus muntah.. lepas tu cirit balik.. x boleh jadi ni.. so, aku bawak pegi klinik balik. masa kat kaunter triage, aku ader tanya, aku perlu terus pergi ER ker coz smlm dah dtg.. tapi nurse yg "senget" tu x bagi. katanya kena jumpa doktor.. hangin satu badan aku.. menunggu ak hampir 2 jam... masa tu menunggu tu, aku terjumpa Kak Aniza.. kawan serumah kak Zie.... with her hubby.. lamanya aku x jumpa dia... lepas kak zie kawen mmg aku dah x jumpa dia.. masa dia kawen n beranak pun aku x sempat nak pegi... then beborak-borak kosong jer.. katanya hubby dia demam... may be denggi kot... bila jumpa doktor, doktor yg sama yg jumpa semalam. dia sediakan surat reference ke ER coz takut hydration... angin jer aku.. tunggu 2 jam just nak ambik surat jer.. better aku pergi terus... kalo ader surat pun bknnya ader keistemewaan aper2pun.... aku drive pergi ER.. ain lemah jer... peluk jer aku.. huh... mencabar betol...bila sampai kat sana.. ader ramai lak org... bertambah angin aku bila diklafikasikan sbg kes biasa.... mmg siot betollah spital gomen ni... anak aku dah lembik pun boleh bg menunggu lama.. aku mcm biasa, call my mom.. ckp kuat2... tadi dah menunggu 2 jam,, x tahulah ni nak tunggu berapa jam baru nak masuk.. kalo masuk pun bkn terus dpt rawatan pun... sure kena jumpa doktor balik...ishk.. bosan tol.. dlm duk bosan tu, ternampak lak kak zie wit her family... tanya nape.. katanya anak dia kana admit coz suspek bronkotis.. heheh.. mcm ain dululah..... tak lama lepas tu, aku jumpa lak kak niza... katanya hubby dia suspek denggi kena admit ward.. aku nampak laki dia suggul sgt.. aku paham.. papa ainpun pernah kena denggi... sakit tu.. hanya dia jerlah tahu... ain jumpa doc, then dia kena masukkan air.... so kena stay kat ER jer... masa aku duk menunggu selesai prosuder tu, main sms ngan kak niza... aku suruh dia buat sup ketam... pas tu phone aku mampus lak... abis bateri... bila air ain dah siap.. doc ckp, kena admit pulak coz ain x mo mkn... adoi... mcm mane aku nak contact papa ain ni... then sib baik stuff spital yg hantar aku ke ward tu bg pinjam phone dia... kak zie duk satu ward ngan aku tp bilik berasingan.. so dia dtg melawat aku.. hahah. sbbnya, kami x leh jalan, ain kena pasang ayor....tidur ain x lena... asyik nak duk atas dada jer.. bila aku letak atas katil, dia leh tanya , mama nak gi mane??? 16.01.2010 (sabtu) ain still tido x lena... then kol 3.00a.m ++ kak zie dtg bilik aku sambil nangis2.. aku terkejut... katanya hubby kak niza dah kembali ke rahmatullah tgh mlm tadi... innalillahiwainnailaihirajiun.... subahanallah.. tadi aku jumpa dia.... kejapnya... hebatnya dugaanmu menguji rakanku ya allah.... kol 4++ aku turun ke bilik mayat utk jumpa kak niza.. x ader niat nak jumpa arwah coz aku still bawak ain.. dia x tido... arissa dah tido...aku tengok, kak niza tabah org nya.. dia masih boleh senyum.. bila aku ckp, sabar ye kak.. dia kata, dia belom rebah lg.. dia boleh sabar...agaknya, ni sbb ain masuk ward kot.. kalo x mmg aku x sempat jumpa arwah... apa yg aku tahu, kak niza n hubby bercinta 10 tahun.. bulan 3 ni, genap 2 tahun diarang kawen.. jodoh dia takat ini... em.. serta merta, hati aku sayu... mcm mana lah keadaan irfan lepas ni... jenazah akan dibawak balik ke kelate.. pukul 10.00 am.. kak zie kata dah odw... moga dipermudahkan segala urusan... tengah hari, papa ain datang lepas "viva".. bila citer pasal kak niza.. terus terkedu dia .. x percaya... namun, siapalah kita nak membantah ketentuan Ilahi....al-fatihah.... petang, doc kata ain dah leh balik... hureyyy...walopun happy.. tapi dlm hati aku masih sayu.. x tahu kenapa... mmg apa yg terjadi pd kak niza ni memberi kesan padaku... aku bknlah rapat sgt dgn dia.. tapi aku pernah tidur bersama, berkongsi cerita sukaku bersama dia.. em.. apapun.. aku doakan yg terbaik utk dia lepas ni.... al-fatihah

09 January 2010

Happy Ney Year 2010

wah.. lamanya x masuk blog.. memang x sempat langsung coz masa semester break ari tu aku dah mencerukkan diri (betol ke bahasa ni.. lantaklah) di kampung halamanku. So x der masa aku nak layan semua benda.. mmg bercuti giler². cuti dari semua masalah dah sebagainya.. mr amk, aku tinggalkan kat rumah.. hai x kan nak bawak.. sebulan tu aku kat kg.. nanti nak makan aper? pasir.. hihihih....
alhamdulillah permulaan 2010 banyak perkara +ve berlaku.. 4 example, aku dpt PBU (thanks JPA.. ilapulah...), then aku dpt tukarkan ain zaafira ke TASKA KEMAS kat belakang rumah aku.. hihihi... ni pun this weekday baru nak start.. tak tahu lah macam mana.. at least, adelah something yang dapat dilakukan.. bkn x suka kat nursary lama tu(mmg x suka sgt pun), tapi ada lebih byk kebaikan yang x boleh diceritakan kat sini ... aper???nak tahu jugak.. oklah...

  1. Of course lah dekat.. hehhe.. belakang rumah jer.. hantar jalan kaki pun x penat....(yer ker??)
  2. monthly nya.. tapi x kisah sgt sebenarnya.. tapi kalo dah ader yg lagi murah, lagi bagus... hahahha.. duit balance tu leh wat beli baju.. hihihihihi
  3. layanan... ni x leh nak ckp, le coz x tahu lg mcm manerkan... tapi aku mmg x berapa berkenan layanan kat nursary lama tu... byk sgt menipunya... x derlah.. kiterpun paham le.. dah ramai sgt.. bkn boleh controlkan... tapi jgn lah sampai menipu sampai x logik akal....
then, aku dah boleh drive myself.... hihihih cubalah byk kan aku drive dari ptrj ke bangi alone for 1st time in my life... dah le tu.. x der reheasle lak.. kuikuikui... aku pun mcm x percaya... tapi tulah hakikatnya.. benda paling aku takut, aku dah boleh buat.... betollah mcm my sister ckp, dah terdesak... sure boleh punyer... then keta kecik ku tu dah comey.. hihhi... dah masuk tinted and spoiler skali... thanks a lot to mr. amk sebab belanja... aku dah nak bayor tapi dia x mo.. so aku terimalah...so bila dah boleh drive ni, jadi kerja aku pulak, pick up and drop by lovelyainz kat nursary... x perlah... at least leh lembutkan tangan aku yg still x berapa nak mesra stereng ni.. hhahahha...
about my study... em.. alhamdulillah... walopun aku x study... still leh catch up..huhuhuh... walopun x der le sampai dapat dekan tapi angka 3 tu... masih lagi.... hehheheh... alhamdulillah... aku pun x tahu, bilalah aku nak jadi student dalam erti kata sebenar.. what i means.. study.. ni x .. main jer... hihihih... subjet semester ni killer sikit.. dlm killer pun still lebihkan satu sbb takut berat for final semester.. x sedar lak aku dah berada kat semester ke-2 tahun ke 2.. maknanya hanya ader setahun lagi.. then aku akan jadi penjawat awam balik... hemmmm... mcm bosan le pulok... ingat nak tukar kerjayalah... hem.. jadi cikgu kot... boleh ker.. kang mati lak anak orang... hihihihih... tgklah mcm mane...
oklah, thats all 4 this time.. see u another time my sweet journal...mmuuuaaahhh