25 May 2009

Oh Dairy

em.. org kata, tulis blog ni macam tulis diary.... betol ke???aku ni dah lama x tulis dairy.. dulu tulis gak... mase tu time bercinta le...tulis citer pasal gi dating... merajuk... gaduh... dan macam²lah... pendek kate semua benda pun nak tulis... bila dah kawen aku tinggalkan diary.. bkn aku x nak ingat benda yg indah².. cuma masa meamng x mengizinkan... lagi satu... kawen ni buat aku hilang ingatan sikit pada benda remeh temeh... kwang..kwang...kwang.... memang aku akui... kenkadang ader something yg important aku leh lupe... tapi... ntah le... hehehh... may be blog ni jadi diary aku ker... hahahha... maner boleh... diary kan kena privacy sikit... blog ni walopun privacy, tapi tetap open....tu pasal aku just namakan journal... catatan aku jer... pasal journal ni, aku dah mula tulis journal start aku form 2 lagi... masa tu teacher aku, cikgu masniwati yg ajar...aku panggil teacher ni cikgu sofea jane...coz muka dia ader iras² sofea jane sikit².... mase tu dia nak latih kami kembangkan otak...

17 May 2009

Welcome Back

lamanya aku x update blog ni.. byk sgt nak share citer... ramai member kat FB & YM tertanya².. manerlah aku menghilang... actually aku memang sibuk gile … lepas final exam, terus balik kg… plan nak pi Genting memang x jadi.. aderlah sbb munasabatnyer… orang lain pegi kot….balik kg jumpa cik^ain tu pada 07.05.09.. aku naik train… lame giler dah x naik train… so sajer le gatai nak naik… tapi byk lak cabaran kali ni.. memula mase beli tiket… dah abis tiket kat bawah… sbb aku belipun dah lambat kot… 05.05.09 baru aku beli… mane nak ader… pepikir balik… x kisah lah.. aku balik sorang…kalo ngan cik^ain tu susah le kot….sebab aku sian kat “pak we” kena ponteng kelas… dia takut aku kena tinggal kat train… mekasih awak….. train sampai kol 9.00 mlm ++… naik jer train, sampai seremban aku dah belayar ntah ke mane.. x sedar.. yg aku sedar, train mampus kat Gua Musang kot… stop kat situ dekat 2 jam… ayo.. yo… sib baik dah pagi.. bila train jalan jer.. air-cond lak x de.. aiyok…. Berpeluh².. nak x nak, terpaksa aku turun dari katil, then pi dekat ngan toilet… kat situ, bukak pintu gerabak.. mak oi… sedapnyer angin….
wajah my dotter sambut her mama
Aku sampai kat umah kol 12… abah aku dah tunggu kat situ. Cik^ain x ikut sbb tido…sepanjang kat kg, x der lak pi mane² coz cik^ain demam… muntah semua… ingatkan nak pi tido umah kak aya.. em.. x sempatlah nampaknya..

muka budak demam.. mase ni kat klinik
12.05.09 Hari ni kami anak beranak balik ke KL naik last flight .memula ok jer cik^ain tu.. pas masuk kat balai berlepas.. dia dah sasau cari nenek.. sikit² nenek.. x leh tengok org tu sikit, tu semua nenek.. adus.. risau giler aku… mati kutu jugak duk melayan kerenah dia hampir 45 minit tu. Then , naik jer atas flight, terus dia meronta + nangis² carik nenek.. dia kate nenek dia ader kat bawah… haru.. sib baik le FA suk aku tukar tempat.. coz tempat byk kosong… sib baik bila tutup jer lampu, terus dia tidur…

wit nenek.. kat airport
i likes this picture.. aper yg diarang buat x tahulah....
Aku ingatkan dia tidur sampai ke pagi, aku turun jer flight terus dia bangun.. ala..la..la.sib baiklah dia teruja tengok kapal terbang banyak… kuar je dari LCCT, “pak we” dah menanti.. dia kata dia x pi kelas ari ni.. tertido… Balik rumah.. bagi mainan kat cik^ain… ok…then bila dah nak tutup lampu(nak tido) dia start melalak… nak nenek… adush… sampai kol 3am jugaklah melayan….barulah dia tido… 13.05.06 Ari ni papa ain bawa kami ke alamanda… beli susu…petang, cik^ain meragam lagi…sampai teresak²lah nangis nak nenek..
nenek..nenek...nenekk....
so we decide nak balik Gombak..kat sana suasana dia lain… org lain..so may be dia suka… after class, kami balik….so bermulalah hari kami di Gombak… tapi sian le kat “pak we” nak berulang jauh…tapi demi anak dia , sanggup tu… nak jer aku suruh dia duk kat umah kami, tapi aku duk kat umah my MIL… tapi nak ke dia…??? Aku bkn aper..sian kat dia.. penat tu, siang keje, mlm kelas… dekat kol 12 baru nak sampai umah….. 14.05.06 So far so good, dia le gelak² ngan sepupu ² dia.. tapi bila org lain nak tido,, dia meragam.. coz x der kawan… 15.05.06 Hari ni, lagi elok dari semalam.. leh jerit².. dah macam duk kat kg lak… kekeke.. then, hari ni memang tido byk coz tido dlm buai.. biarlah.. kalo x memang dia x nak tido…
sibuk main longkang


main ngan kucing.... eleh.. mcm le berani....
syok main ngan kucing....
16.05.06 Hari ni, kami pi Melaka.. dah lame sebenarnya kami x balik Melaka… kalo x silap dah 3 tahun.. org lain memang selalu balik… tapi kami meamng x balik.. mcm my BIL, umah MIL dia dekat N9, so, kalo raya, dia pi le kg beraya.. kami x der le peluang coz beraya kat kg aku :D.bila dah balik KL, malas lak nak pegi berdua…. Kali ni pi sbb pak itam, (abang my MIL) nak pi umrah ujung bulan ni… kami pi 4 kete. My MIL & FIL, my SIL & family, me and my BIL & family.. my BIL yg bongsu x ikut coz bini dia dah nak meletop bila² mase.. sian lak nak travel jauh² Kat Melaka, punyer le suke si kecik tu….may be sbb ramai org kot…. Pas tu mcm dah x malu dah.. menyanyilah… mcm².. suka sgt kami laki bini… kol 4 kami pi Pengkalan Balak.. sajer jer bawak cik^ain main pantai… dia memang suke laut.. pi sane menagis x puas main air… kami berdua dah pedih muka dah … tapi ikut jugak kehendak dia… x der le sampai mandi… Cuma main air jer… takut lak kulit dia terbakar….maklumlah.. kulit dia sensitive … bila dah siap semua, tengok muka dah naik ruam + merah².. kol 6pm kami bertolak balik ptrjaya… orang lain still ader kat Melaka lagi coz nak balik kg… hehhehe.. kami ader hal.. sejak main travian ni, nak tinggalkan umah memang susah sikit…

kat pantai Pengkalan Balak.. main air...

Miss AS a lot…

06 May 2009

28th birthday

allhamdulillah.... hari ni genap 28 tahun umur aku... syukur ke hadrat Allah swt kerana aku masih mampu menikmati hidup ini...alhamdulillah kerana Allah telah kurniakan aku sebuah keluarga yng cukup mendamaikan jiwa... walopun x derlah sehebat keluarga orang lain... tapi alhamdulillah kerana keluarga aku cukup memahami dan selalu berada bersama saat susah dan senang...
apa yang aku nak dalam hidup ni???entah lah.. aku sebenarnya x pernah target aper yg aku nak.... harapan aku hanya satu... Allah berkati dan rahmati kehidupan aku...moga dipermudahkan segala perjalanan hidup.... ditabahkan hati dan dicekalkan jiwa....
moga aku lebih matang... (sebab rasa mcm lom matang le.....)kekkekeke... ader ker patut cakap macam ni...em.. mcm biasa dapat ucapan birthday pepagi buta dari my special one...sweet... walopun rasanya x dapat sespecial tahun² yang sudah tapi amat membahagiakan ...:D
semalam last paper utk semester ni..... statistik... adoi... aku memang x boleh buat langsung... risau lak... takut dpt C- kebawah... mampus... sure jatuh le pointer... harap² assignment & lain² tu dapat membantu... masa 2 jam setengah rasa mcm lame giler.... em...sbb x leh buat... kalo leh buatkan best... tengok org lain cool jer buat.... aku rase nak menangis jer... sampai dah le lewat sikit... sib baik ader org yg baik hati yg tolong hantarkan... siape lagi.. my special one le.. pak we ku, buat hatiku, my soulmate... my hubby le... !!!aku ni maner le ader jantan lain dalam hidup aku... walo apa pun gelaran yg aku panggil.. hehehhe... tapi aku still suke panggil dia "pak we" sbb.. ntah le... may be sbb aku nak bercinta ngan dia sampai mati kot!!hahaha.. kalo korg baca ni.. mesti macam² korg pikir... ntah... tapi tu lah hakikat dan ayat yg "pak we" aku ckp masa kami kawen... "abg nak bercinta sampai mati ngan anje" sweet sgt!!! insya-allah.. kalo diizinkan Tuhan... kita hanya mampu berdoa...
pagi ni AS dah sampai balik Kluang, Faze lak, petang sikit... aku.. mlm esok akan balik ke rumah bonda tercinta... ma.. adeq coming.... heheh.....x sabo nak jumpa my little one... miss u sesangat... lepas ni kurang le citer meraban + merapu pasal hidup aku... kiter back to normal... byk citer pasal lovelyainz lak kat sini....