02 October 2014

Gantung - Nadia Khan

Q
 
 
"Musketeer Code - no all for one, just one for all."
Gibbs, Ray, KJ dan Troll – sekumpulan pelajar lelaki paling popular dan paling akrab di sebuah sekolah asrama elit. Mereka berempat mencipta Musketeer Code - peraturan yang tidak membenarkan sesiapa antara mereka mempunyai steady girlfriend, tetapi sebarang skandal amat dialu-alukan untuk dikongsi oleh semua.
Sehinggalah peraturan itu dilanggar... dan seorang awek psiko mencetuskan tragedi yang bakal menghantui hidup mereka semua. Kemudian —




Hoh... Fixi... Nyata x mampu tarik nafsu ML utk terus jd peminat novel keluaran ni...

ML mula rasa janggal bila si cikgu hanya disebut sebagai cikgu. Mula2 memang ML merungut. Apa kejadahnya x nak sebut. Mungkin sebab nak wujudkan elemen suprise tu, menjadikan dia hanya dibayangkan begitu.

Otak ML mula serabut bila kisah Lina-Jeremy x bergerak seiring dengan Gibbs, Troll, KJ dan Ray. Ada sesuatu yg dah buat ML keliru di awal cerita. Memang x ada kesinambungan langsung. Mcm ada di zaman yg berbeza.
Bila kes Deepa, huh... Lagilah syak wasangka ML terus kuat, bila Lina-Jeremy mcm x tahu apa2...

Satu hal yg paling ML x boleh terima adalah, ttg kebebasan style Hollywood yg diterapkan. Errggghhhhh... Memang sosial habis... Mcm lah x wujud perempuan yg baik dan lelaki yg baik...

Fara... Bg ML pencinta yg setia... Sanggup tu dia tunggu si Gibbs. Dia stay kat situ tanpa tahu kewujudan KJ. Dan bila KJ yg x sudah2 mengusik Lina, barulah ML perasan... No. Bilik Lina tu... Hemmm... Tp tulah... 
Honestly, ML x suka bila baca buku or what ever, senggang masanya ML x boleh agak... Sebab ML akan pening... Ok.. ML dah tua kot.. ML x boleh nak beza... Mana kisah flashback, mana kisah betol2... 

So, ni may be... May be ok.... Buku fixi terakhir ML ....
Tp.. Keseluruhan ceritanya mmg bagus... ML pada mulanya menjangkakan Ray yg dah mati... Sbb tu KJ buat bodoh... Hahahaha.... Skali salah la... Suka-suki ya ML buat tafsiran sendiri. Sayang sekali Troll x der dgn diorang...

Rasa sedikit sebu part pengakhiran tu... Friendship never end... Suka  time diorang duduk lepak2 sambil siap rokok...tp.. Part epilog tu, nak gelak pun ader...

Rate:3/5

No comments:

Post a Comment