20 October 2013

Rindu Awak 200% - Liyana Zahim



Perghh... kerja gila. baca buku ni dalam masa satu hari. nampak sangat ML tak keluar gi mana-mana.okeylah.. novel ni tak tebal sangat. 593 muka surat jer. Novel ni novel ke-4 cik penulis yang comel itu.ni blog penulisnya. tapi ML baru 1st time baca karya dia. moh kiter layan sinopsis dia.

Zill Faezrul Iqbal - Jiwa Armel Aisya jadi nanar apabila teringat nama ini. Bersifat tenang tapi bermulut celopar sungguh menjengkelkan hati Armel Aisya. Tapi, dia tak boleh banyak bunyi. Dia sendiri yang memilih lelaki itu untuk menjadi suaminya.

Ibarat minyak dengan air, mereka tak boleh bersatu. Akibatnya rumah tangga mereka tidak pernah aman! Penyudahnya Armel ke utara, Faezrul ke selatan. Namun, semakin Faezrul tidak peduli, semakin sakit hati Armel.

Misteri Faezrul yang kejap hilang kejap ada di rumah, menimbulkan tanda tanya di kepala Armel. Mustahil seorang lelaki kampung yang bekerja sebagai juruteknik mampu memiliki kereta Range Rover Evoque!

Siapa lelaki ini? Mungkinkah dia suku sakat Jula Juli Bintang Tujuh?


Bagi ML ... novel ni agak santai. walaupun ML agak meluat dengan sikap keras kepada dan memberontak si Armel, tapi ML percaya, memang wujud spesis anak gadis yang cam gini atas muka bumi ni. biasalahkan. jiwa remaja.

Tapi banyak "kebetulan" yang tak disangka mengenai Zill. Bagi ML, dia terlampau protective. apa yang dilakukan oleh dia tak lain dan tak bukan hanya untuk si isteri yang dari hari ke hari, perasaan sayang dan cinta sudah membuak-buak dalam dada tu.

Pada ML, novel ni cukup sempurna untuk dijadikan salah satu bacaan ringan dan santai. kita boleh maafkanlah kot ada sedikit kesalahan ejaan sikit-sikit tu. Nampaknya perkara-perkara yang tak logik yang kita rasa dari awal pembacaan tu, ada sebab-sebab tertentu. Tahniah juga kepada cik pengarang  kerana pada mulanya ML ingat, si Raizil ada hubungan saudara dengan CEO tempat Armel bekerja rupanya tidak.. hahhaha.. tersasar sangkaanku dik non. 

Apapun, ML suka dengan Zill Faezrul. Dia tak romantik, dia yang bercakap lepas.. dia... yang... eh, pendek kata ML suka dialah..... 

Rate: 4/5


7 comments:

  1. mesti rating tinggi ni, lamanya tak baca novel

    -soleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Armel dlm drama kayu le...
      Zill sesuai sgt

      Delete
  2. melting ngan watak Zill.. tak pasal2 feeling2 ngan hero dia.. haihhh!! Tgh geram ngan Irene nie.. grrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zill..
      pernah cadangkan dia bawak watak TAK dulu dlm group TWB..
      hehehhe...sesuai x?

      Delete
    2. I think ZA better than KF kot.. tp, sy mmg bias sbb sy tak minat KF. Hahahahah

      Delete
    3. hehhe.. tp ramai yg ckp x sesuai.. maklumlah ZA kan suam2 kuku gitu

      Delete
    4. skrg dah tak suam kot.. dah hot.. hahaha..

      Delete