27 May 2016

Hello it's me - Anna Lee

Hello it's me - Anna Lee



Apa yang anda sanggup lakukan jika 'nyawa' anda berada di tangan orang lain?

Telefon adalah nyawanya, rahsianya, gambar, idea, manuskrip, nota, diari, password... Akaun sosial media, segalanya di telefon pintarnya.
Tiya dan Duta tertukar telefon. Dalam sebesar dan seluas dunia macam mana telefon yang sama jenis, sama warna, sama casing, sama password dan sama wallpaper, boleh tertukar?
Mustahil!
Tetapi itulah yang terjadi pada Tiya. Mulai detik itu kehidupannya yang aman damai mula huru-hara. Tiya bukan saja terperangkap dalam masalah cinta dan jodoh Duta tetapi dia juga terperangkap dalam masalah lain yang lebih besar. Yang menyebabkan kehidupan Tiya berubah 360 darjah. Yang menyebabkan dia terpaksa melawan diri sendiri.
Ada rahsia yang tersembunyi.
Ada jiwa yang akan terseksa.
Ada hati yang akan terluka.
Masih wujudkah happily-ever-after dalam hidup Tiya?
"Hello... it's me."


no phone anda sendiri hantar mesej ñ call anda? betol. ML pernah hadapi. x tahu apa masalahnya. mmg mengigil jugak tangan. nak2 baca ayat2 memujuk. nasib baik dia x call. hampir seminggu. apa yg ML alami x sama mcm Tiya alami. phone tertukar. x.. phone ML mmg x tertukar. mungkin salah networking ker aper. last sekali. org tu mesej ckp. sorry. no kita sama. then cerita tu berakhir mcm tu saja.

ok habis cerita ML. back 2 naskhah hello. reality yg x ramai tahu. reality yg x ramai hadap. gitu kisahnya. simpati pulak ML kat sesetengah writer ni. apapun bertabahlah. 

back 2 Tiya. .. rahsia Allah kita mmg x tahu. jodoh pertemuan maut dan rezeki. semua Kat tangan Dia. Dan mmg x terduga x terjangkau dek akal pun kadang2. tapi tulah. 

dlm sempoi hello .. byk diselitkan "something". yup.. something yg perlu semua org pegang. kengkadang manusia ni dia tahu. Tapi x nak pegang. 

penghujung cerita yg agak sedih bg ML. mungkin sbb ML dah join diorang sama kot...oh my duta. then... pengakhiran yg sangat ML suka. 

sejujurnya, novel ni x macam novel hot ñ spicy yg lain. tp ttp buat ML senyum. ouh. my Duta. 

No comments:

Post a Comment