31 May 2016

Yang Aku Cinta - Farah Husain & Anna Lee

Yang Aku Cinta - Farah Husain & Anna LeeDEAR CINTA 2.0

Hidup Tasneem dan Ariff sudah berakhir dengan frasa ‘dan mereka hidup bahagia selamanya.’

Namun, perjalanan menuju ke destinasi hingga wujudnya Ahmad Faris tak semudah kisah fairy-tales. Banyak ujian melanda. Berkali-kali hati teruji. 
Hampir sahaja kedua-duanya tersungkur. Tapi, bak kata Ariff Hakimi, kun fa ya kun. If it’s meant to be, then it’s meant to be.

BUKAN AWAK TAPI DIA

Mana mungkin Dian cintakan si pemilik suara serak-serak basah itu jika hatinya sudah jatuh pada Hadif, teman sekampungnya.

Mana mungkin Nadeem cintakan si tukang jahit yang mulut tak ada insuran itu jika dari awal lagi hatinya sudah ditakluk oleh Balqis, model terkenal.

Namun melalui satu program reality tv keduanya ditemukan. Misi kedua-duanya sama, ingin memasuki program itu semata-mata ingin mendapat perhatian dari pilihan hati masing-masing yang endah tak endah saja kepada mereka. Tetapi, lain yang dirancang, lain pula yang terjadi.

Mampukah Nadeem dan Dian miliki apa yang mereka inginkan? Mampukah hubungan keruh Dian dan Nadeem dijernihkan?


Dear Cinta 2 - Farah Husain


Kesinambungan kisah Tasneem & Ariff. Hemmm.. paling mengujakan bila mana seorang Ariff berusaha utk buktikan cinta. paling annoying bila sang Tasneem yang masih x ada keyakinan diri. Sembuh dari luka lama x menjanjikan memori itu juga pergi berlalu. Tasneem jadi seorang yang lebih berhati-hati.Pengajaran : Dun't judge the book by it's cover. apa yg kita nampak, tak semestinya betul.Bukan Awak Tapi Dia - Anna LeeCerita yang lain dari yang lain. walaupun seakan-akan JODOH. tapi ada kelainan dalam cerita ni. Cuma, ML x boleh terima tau kalau lelaki curang. memanglah x sempat buat apa-apa. Kalau sempat? Anna, ML tengah marah ni...


Rate: 3


No comments:

Post a Comment