23 August 2014

Terlanjur Mencintaimu - Syamnuriezmil

 
Johan Iskandar mempunyai dua sebab mengapa dia terpaksa mengahwini Tengku Hanis Zulaikha. Satu, sebab wasiat Tok Din, satu lagi sebab Izhar, ayahnya. Tercetus satu perasaan di antara dia dan Tengku Hanis. Sudah terlanjur mencintai isteri paksaannya, apakah Tengku Hanis menerima Johan setelah mendapat tahu sebab utama Johan mengahwininya?

Johan Iskandar : "Tahu tak kenapa perasaan itu tidak ada? Kerana Johan Iskandar sudah jatuh cinta dengan Tengku Hanis Zulaikha, tak ada... dan tak akan ada wanita lain di hati Johan Iskandar selain Tengku Hanis Zulaikha!"

Tengku Hanis terpaksa menerima keputusan wasiat itu kerana takut keluarganya merempat. Dia mulanya tidak mencintai Johan disebabkan rasa takut yang mendalam, takut ditinggalkan. Tetapi di dalam diam, dia sudah terlanjur mencintai Johan. Adakah Tengku Hanis akan rela membuka sepenuh pintu hatinya kepada Johan Iskandar?

Tengku Hanis Zulaikha : "Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu!"

Wasiat Tok Din mempunyai 'due-date', adakah kedua-dua mereka berjaya memenuhi wasiat itu sebelum tamat tempohnya?
 Hahahha hahahha.....gelak guling-guling... Hahahaha 
Bkn sebab cerita ni lawak ker apa.. Tp gelak sebab...tak sangka sebenarnya. Karya Syamnuriezmil ker ni... Huhuhuhuhu... Rasa  sadis lah Pulak.apapun... Okey lah,,, karya pertama dia kan... 
Cuma ML kurang gemor... Mungkin sbb dah disogok dgn karya terkini yard menjadikan ai kurang suka karya terdahulu dia.

Yg x berubah adalah, hero dia mesti sweet gitu....

2 comments:

 1. dlm wish list gak ni.. konon2 nak kumpul karya2 syamnuriezmil.. Haihh.. saspen tang tak sangka tu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. kumpul...kumpul...
   ML dah lengkap semua...
   cuma koleksi cerpen dia ja belum...
   novel.. tgh tunggu ASN

   Delete