13 September 2015

Kimchi Untuk Awak! - Suri Ryana

Kimchi Untuk Awak! - Suri Ryana


Mati-mati Bella ingat dia dapat menghabiskan cuti semesternya dengan aman dan damai di Malaysia. Huru-hara hidup pelajar di salah sebuah universiti di Seoul, Korea Selatan itu terjadi semenjak di Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon lagi. Insiden dia terlangar seorang lelaki kacukan Melayu Korea yang bernama Danial Lee Jae Hwan adalah permulaan kacau-bilau dalam hidupnya.

“Jang-nim!” - Danial Lee.

“Kalau aku buta, kau tu apa? Samseng?!” - Bella.

Tak cukup dengan insiden itu, kak long pula memaksa Bella membuat kimchi sempena majlis menyambut kedatangan presiden syarikat tempat kak longnya bekerja ke Malaysia. Hatinya semakin tidak aman apabila mendapat tahu yang presiden tersebut adalah Danial Lee. Keadaan semakin berbelit apabila rupa-rupanya keluarga mereka saling mengenali dan mereka ingin menyatukan Bella dan Danial Lee.

Satu insiden yang berlaku di kampung membuatkan mereka terpaksa disatukan. Dan apabila cinta mula bercambah dalam hati kedua-duanya, Bella melarikan diri ke Seoul gara-gara tersalah sangka yang sengaja diadakan oleh Yoo Ri.


Akibat rasa rindu yang tidak tertanggung, Danial Lee menjejaki Bella di Seoul dan cinta mereka memekar semula di bumi Korea Selatan. Dalam keasyikan mereka melayari bahtera rumah tangga, Yoo Ri dan Zara sentiasa mengganggu perkahwinan mereka. Dapatkah Danial Lee dan Bella mempertahankan keagungan cinta mereka? Dapatkah Zara merampas Danial daripada Bella?

“Mampukah hubungan yang masam dan pedas seperti kimchi jadi semanis cotton candy?” 

Rasanya novel x sebaik novel2 SR yang lain. bermula dgn baik. konflik jiwa kacau bilau antara Daniel n Bella. good. ML suka. tapi bila perjlnan hidup mereka di Korea di "tayangkan". mak aih... Korea Sgt... Dan ML pun dah lama tinggalkan dunia Korea ni.

bagi yang merancang smbg belajar/ melancong ke Korea.. byk info berguna utk mereka. tp setakat tu shj.

jenuh ML tunggu konflik hidup mereka. jenuh ML tunggu bilalah Si Omma ni Nak luahkan perasaan... aiyokkk.. Sgt lama...

Dan bila kekusutan terlerai... eh..eh... mcm tu jer... Kira Bella ni Sgt beruntung hidupnya... serious....

dan lg satu.. novel ni sama mcm 3 lg novel suri yg lain. kawen kerana terpaksa... emmmm.. harap Sgt lepas ni x Ada cam gini ya suri..

keseluruhan .. oklah..

Rate : 3 stars

No comments:

Post a Comment