27 August 2020

Diva - Emy Roberto


 Diva ; Gadis yang menjadi ‘everyone’s favourite’ di tempat kerja. Jenis yang tak payah ‘trying hard’ untuk meraih perhatian.

Dani ; Anak bos yang mengambil alih syarikat abah sementara abah bercuti panjang. Tipikal bos yang dibenci sebab selain muka handsome, tak ada yang menarik tentang Dani.

Awalnya tak ada yang manis dalam kisah mereka berdua. Hanya setakat hubungan seorang majikan dan pekerja.

“Malaysian bosses have no right to WhatsApp staff after working hours. Highlight yang sangat interesting, sebab tu saya tanya awak ada baca ke tak because it reminds me of you.” - Dani

“Bos, itu saya dah lama tahu. That is why I didn’t have any intention to reply your message after working hours.” - Diva

Tapi betullah apa yang Dani dengar sebelum ini, memang Diva jenis yang menarik hati semua orang termasuk dia.

“You annoy me more than I ever thought. But I want to spend every irritating moments with you.” - Dani

Ingin memiliki Diva dan ingin menjadi yang terbaik untuk Diva. Itulah nekad Dani. Tapi… boleh ke?

 1st thing yang ML paling suka pasal DIVA adalah cover dia... so ceksi ualls. 2nd.. pasal Diva adalah... dia ni mulut memang boleh tahan ya. 

1st thing yang paling ML x suka... nipis sgt... cepat sangat nak habisnya. sampaikan ML tak tahu nak komen pasal apa.

Tiada yang tak menarik pada naskah ini melainkan nipis..nipis... nipis. tu sahaja. Rasa mcm mkn ais cream bawah terik mentari. cepat sangat cairnya. baru sahaja nak rasa nikmat kat tekak... dah habis... hah gitu perumpamaannya. 


Perjalanan cerita dia biasa sahaja.. kisah klise boss kerek dengan pekerja yg polos. so far so good.

No comments:

Post a Comment