29 August 2013

Wangi....


 Oh ML memang x dak kerja.. Kali ni nak share perfume yg ML suka.. manalah tahu pakcik masuk jengah blog, x derlah pakcik tersalah beli perfume yang makcik tak suka.. iya x???

Okey... kita mulakan perfume zaman tok kaduk.. Far Away. sebenarnya ML start kenal masa sekolah menengah...hamboi.. zaman sekolah dah gatai pakai perfume ek.. rembat my mum punyer... okeylah.. wangi bau dia...ML memang suka.. tapi x tahulah kenapa bau dia dah x berapa menikam sukma zaman sekarang. sama ada ML dah berubah citarasa ataupun memang produk ni dah ada penambabaikan.

Far Away by Avon

Kemudian, ML suka beli Pur Blanca. Masih daku setia pada Avon.. maklumlah. mana ada duit zaman sekolah kan. tapi dah gedik nak pakai perfume jugak, silalah beli yang mampu milik. tapi seriusly memang sejibik sejibun bau dia macam Issey Miyake. So, x payahlah beli yang mahal kan.. bak kata Lovelyainz, membazir amalan syaitan.

Pur Blanca by Avon

Kendian, kita kasi up sikit... Flower by Kenzo. Alah berkenanpun sebab botol dia cam gitu. sweetkan... bau diapun lembut jer... mcm x kena gaya ngan ML yg sedikit ganas tapi pakai perfume lembut tahap gadis melayu terakhir.. pengsan..
Flower by Kenzo

Yang ni pulak, memula aku kenal sebab aku rembat my sister punyer.balak dia dulu, sekarang laki dialah.. jenis suka bagi perfume kat dia.. oh she so lucky.. (mood jealouse x hingat) . bila aku selalu sembat, so terbelilah jugak.. wangi sgt....
Sui Dream by Anna Sui

Yang ni pun sama... hahha.. rembat dia punya... menyengat.... tapi yang herannya, aku boleh pulak suka yg lelaki punya.. so my pakcik memang pakai yang ni sekarang.. ggggrrrmmmm.. wangi sgt... yg women punyer... menyengat sikit.


Classique By Jean Paul Gaultier
Le Male by Jean Paul Gaultier



 
Pas tu, zaman x ada duit muncul kembali.. hehhe.. x derlah. Masa tu gi Avon cari barang untuk my mom.. dia memamg peminat setia Imari by Avon. ML x suka Imari.. mcm kuat sgtlah bau dia.. tapi ML boleh pulak terjatuh cinta dengan Imari Sedaction ni. Nak buat macam mana, bau jer rasa macam nak jilat. manis. cuma dia sedikit menyengat. nak tidur, boleh lah pakai.. kalo nak keluar, tak sanggup ML
Imari Sedaction by Avon


Dreaming ni, pakcik korang yang hadiahkan sempena apa ya?Tak ingat pulak. Sebenarnya, ML x berapa gemar baunya. dia sedikit menyengat. tapi bila bercampur dengan peluh ML, okey.. wangi jugak. Sayangnya, botolnya jatuh dari tempat tinggi. mau x simpan tmpt tinggi. Lovelyainz tu pantang tgk perfume, mulalah dia sembur sana sini. dah bila jatuh, tempat tekan spray tu rosak.. so, kita pandang jerlah botol tu.. memang dah x leh buat apa. lainlah kalo blh tukar botol...
Dreaming by Tommy

Kemudian terjumpa pulak Play It Lovely by Playboy ni. Murah jer korang benda alah ni. bau dia sangatlah sweet... rasa memang nak jilat jer. memang menggoda iman betol.


Yang ni pulak, hadiah lagi my pakcik juga. Em.. kasi taram jerlah.. walaupun dia yang hadia, tapi aku jugak yg pilih. beli kat SOGO. wangi, tapi yang sedihnya, bau dia tersangat lembut sampai rasa mcm x ada bau.. hehhehe....
Provocative Women by Elizabeth Arden

My favorite ever setakat ini Fantasy & Midnight Fantasy by Britney Spears. Apa yang hebat sangatnya.. dlm satu botol ada Fantasy dan Midnight Fantasy sekali. x payah beli dua botol. tapi blh guna dua perfume. I like. Midnight Fantasy tu, aku hanya akan pakai malam ataupun nak keluar pegi mall ker, nak main panas ke... sebab, baunya kuat sangat. bagi akulah. kalo takat nak pergi opis, just pakai Fantasi jer sebab lembut dan x menyengat. kira ayu gitu... 
Midnight Fantasy by Brithney Spears

Lastly my laters perfume, Bright Crystal by Versace. wangi sangat. lembut jer bau dia.. i like. tapi suka lagi yg Britney Spears tu, sebab lagi boleh tukar2 kan...oh my..

Bright Crystal by Versace



4 comments:

  1. issey miyake yg wane ape eh same bau cam pur blanca??

    ReplyDelete
  2. Sorry tmpg tnye,Nk cri perfume yg same bau cam avon Dream Life la..tau x ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry.. ML x pernah cuba Dream Life.

      Delete