05 June 2013

Mama Mia Shaza - Emy RobertoOkey... ni blog penulisnya. kalau tak silap, penulisnya masih kat overseas. em.. sama macam Eve. okey.. tak payah melalut. novel ni mengisahkan tentang gadis bernama Maya Laila (Maya) opss.. bukan gadis, tapi si isteri yang ditinggalkan oleh sang suami Syazwan Ilmad (Shaz).ouh, sampai hati.. rasa nak lempang je si Shaz ni... mereka berkenalan di Sheffield. Maya seorang yang taat kepada agama, walaupun tak bertudung. Dia masih menganggap zina tu tetap dosa besar. Shaz, lelaki yang kekurangan kasih sayang, suka berfoya-foya dan kaki perempuan. bila merasakan Maya a.k.a mak singa itu susah dipikat, lagilah dia mahu memikat. akhirnya dia melamar Maya. tapi bila berkahwin, cintanya makin mekar.

sayangnya, bila Maya mengandung, dia bertindak kejam bila mahu Maya memilih, dia ataupun baby itu. Aku suka sebenarnya watak Shaz.walaupun dia mcm tu, tapi dia seorang lelaki yg penyabar dan memang pencinta wanitalah.tapi, itu sahaja yg aku suka tentang dia. yang lain, huh, boleh jalan. dia memang lelaki yang tak bertanggugjawab.sanggup dia biarkan maya kat overseas tu sampai tiga tahun. then cakap rindu. tapi.. huh... aku memang sakit hati dengan dia.

bila pulang ke malaysia, maya dpt tgk shaz tidak pernah berubah. dan perhatian dan layanan another shaz a.k.a syazwi pula membuatkan gadis itu mahu menuntut cerai. kalau aku???mungkin akan buat mcm maya buat. tapi, aku tak akan ambil masa yang lama untuk terus kahwin denga Syazwi... hahah.. kejam tak ayat. tapi kita kena juga pandang pada takdir juga. kalau dah tertulis jodoh masih panjang, apo nak di kata. berpisah walau jauh beribu batu, berabad lama, kalo dah jodoh, akan bersatu juga.

ending... happy ending...

Rate:4/5

No comments:

Post a Comment