06 July 2013

Contest Novel 13 Jam A380





 Marilah kita menyahut seruan dan cabaran Eve untuk sertai contest novel terbarunya yang bakal terbit pada Ogos 2013.. ingat tau.. Ogos... sila sediakan duit, masa dan tenaga anda untuk serbu dan beli novel tersebut di kedai buku berhampiran ataupun direct dengan KS. Dijamin berpuas hati tahap gaban kerana novel ni super awesome best. Ini bukan ayat bodek tau.. well, u know me.. x mainlah bodek-bodek ni...
macam mana aku boleh ada hati nak join contest ni? of coz lah sebab nak jumpa Eve. x kira.. nak jumpa jugak... walaupun, rasanya karya aku yg x berapa ada bakat dalam bidang penulisan ni, bisa membuatkan orang meluat untuk baca, ader aku kisah... hahahha... sorrylah Eve.. den memang x der bakat, bakat menjahanamkan + merapu ada...
well, walaupun aku ni die hard fan Haydar, tapi, x derlah aku nak buat kipas giler-giler Haydar untuk bab 28 ni.. giler ke apa.. hahha... tapi...say sorry to geng bas skolah fawwaz sebab, fawwaz mmg x akan muncul dlm bab 28 versi madam lola.. hehe.. jgn marah na...

moh kiter layan.. 13 Jam A380 - versi madam lola


Haydar.
Him  or  No  Him ! And  the  answer  is  him again! Dan ini kali kedua pertemuan kami setelah perpisahan kali pertama yang cukup meranapkan hati aku. Lelaki yang suatu ketika dahulu sentiasa menganggu lenaku. Lelaki yang sentiasa aku dambakan. Dan juga lelaki yang sentiasa membuatkan adrenalineku kacau bilau. Sekarang, Encik Pujaan Hatiku itu,muncul lagi. Owh My.
Pandangan matanya tajam menusuk hatiku. Matanya terarah kepada Emmel. Seketika kemudian dia tersenyum. Dia tunduk dan mengcangkung memandang Emmel. Tangannya mengusap pipi gebu gadis itu.
Hi sweetie..what's your name?” tanya nya kepada Emmel.
Emmel sedikit ketakutan. Padahal lelaki itu yang menyelamatkannya seketika tadi.
Mummy...” renggek Emmel sambil tangannya memegang erat jemariku.
It’s okey honey. I’m here with you.” pujukku lagi. Tidak berani untuk menyatakan kepada Emmel yang aku mengenali Haydar. Dari lenggok tubuhnya, aku pasti dia sudah tidak mengenali aku. Lagipun, dia adalah Syed Haydar dan aku hanya seorang Hana Sofea yang tak punya apa-apa makna bagi dirinya.
Say thank you to uncle.” sambungku lagi. Iyalah, Emmel dan aku patut ucapkan terima kasih kepada Haydar kerana menyelamatkan Emmel. Kalau tidak, masak aku mahu menjawab kepada Fawwaz.
Thank you uncle.” ujar bibir comel itu. Aku nampak Haydar tersenyum. Dia mencium pipi gebu Emmel. Ah, itu bukan perkara ganjil. Ternyata lelaki itu memang menyukai kanak-kanak. Haydar bangun dan terus memandang aku.
Long time no see Morning  glory. Dan tak sangka, I get  a second chance to see you again, my dear cocaine.” ujarnya lagi sambil tersenyum penuh makna.
Aku terkedu. Kelu seribu bahasa. Tidak menyangka lelaki itu masih mengingati aku, kekasih 4 jam nya itu. Oh My Haydar... you always know how to knock me off unconscious again and again.
Aku hanya membatukan diri. I’m just your cocaine. Sumpah, aku terasa hati. Memang aku tak pernah bermakna di hatinya.
What should I say?
I miss you Haydar. Dah lama I nanti you cari I. Euwww.. Tidak mahu aku dianggap seolah-olah sentiasa mengharapkan dia. Lagipun setelah kejadian di airport tempoh hari, aku sudah nekad, no more Syed Haydar.
“Oh My Hana Sofea...” keluhnya lemah setelah aku membiarkan sapaannya tadi.Aku nampak wajah kecewanya.
Okey, Let’s start it again.” katanya sambil menghulurkan tangan.
Tanpa dipaksa aku tersenyum. Terimbau kenangan 13 jam bersama Syed Haydar di dalam A380. The Best 13 hours in life, kata Haydar suatu ketika dahulu. Dan aku akui kebenaran itu.
“Saya Syed Haydar. Used to be a flight attendant at Ryan Air and Mas, an artist in London and now working at Nazim Construction as A CEO.”
Intonasi yang sama dan juga ayat yang sama. Haydar masih tidak berubah. Adakah dia masih mengharapkan aku juga tidak berubah.
“Hana Sofea, student in Surrey University and mummy to sweetie Emmel.” kataku sambil mendukung Emmel. Tangannya tidak ku sambut. Dan riak wajahnya, usah dicerita.
“Wow, tercapai juga hasrat you nak ada anak yang macam ni.” sinis sekali suara Haydar melantun. Aku tersenyum. Masih teringat lagi agaknya kenangan ketika bertemu seorang bayi yang sangat comel di dalam A380 dulu.
Mummy...” renggetan Emmel menyedarkan aku. Aku letakkan dia kembali ke bawah. Kami berjalan lalu duduk di bangku berhampiran. Haydar masih lagi mengikuti langkah kami.
Don’t say that you follow other strangers again Hana.” keras suara Haydar.
Hana hanya tersenyum. Nasihat itu masih kukuh diingatannya. Dan dahulupun,  hanya kerana dia Syed Haydar Syed Nazim. Kalau bukan, jangan haraplah aku mahu melayan kerenah gila dia tu.
“Ingat tak pada nenek yang kita jumpa di dalam A380? Emmel is her grand daughter. They are not strangers for me.” tukasku lagi.
“Hana, look. You bukan kat Malaysia. Jangan mudah percaya pada orang yang baru you kenal.” nasihat Haydar penuh perihatin.
Aku tersenyum. Yalah tu. Aku mencebik.
I’m so stupid because spend my 13 hours with a stranger like you.” sanggahku lagi. Aku bangun dan mahu berlalu dari situ.
“Hana...please.” pujuk Haydar. Tangannya sudah memegang pergelangan tanganku menghalang dari aku terus berlalu.
Tiba-tiba, ada suara merdu menyapa dari belakang.
“Haydar dear, oh goshhh.. mana you pergi. Dari tadi I cari you.” renget suara itu.
Hana dan Haydar serentak memandang ke arah pemilik suara itu. Haydar gugup. Hana pula, mendidih marah. I see, datang berteman rupanya.
Come honey, we need to go.” ajakku lalu menarik Emmel berlalu dari situ. Tak sanggup melihat apa lagi drama yang akan berlaku antara Haydar dan cik model itu.
“Hana, I’ll  never  let  u  go” laung Haydar dari kejauhan.
Aku pekakkan telinga. Oh Haydar.

meh, pakat cuci mata dgn wajah Haydar




29 comments:

  1. Thanks kak ! here come the model ;) haha suke suke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure... Tp x blh jd sebaik u... Model tu sekadar menghangat suasana jer...

      Delete
    2. mcm yang dalam FB tu cakap, inikah orangnya yang nak buat idea cameo untuk model tu??

      Nabil cakap: this is best bro...
      I cakap: this is best sis... :)

      Ps: tambah adegan tarik rambut. lol :)

      Delete
  2. Oh seriously this version paling bestttt!!!!!! No fawwaz here but the model?uhh spoil je ,kesian hana...btw hana&haydar ftw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm... Of cozlah fawwaz x der... Hahaha...nak tahu pasal model tu, kena smbg bab 29 lah... Hihihi

      Delete
  3. I love ur version akak.. Totally different from others.. :)

    ReplyDelete
  4. btol kata muaz. lain dr yg lain! :) tak sia-sia mnaip nie kak! hahaha. tapi kalau sy lah jd model tuh, dh lama sy mengamuk! ada ke kita dah kat tepi dia ni, blh lak dia dok melaung ke pompuan lain? haha. *tremosi pulak! hehe*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tqvm dik.. nak tahu aper perasaan model tu tunggu bab 29... chewah... mcm lah akak yg tulis novel tu.. hihihi... ni jer yg termampu nak karang... lebih mmg x dapek lah...

      Delete
  5. madam lola. OMG. Akhirnya jadi jugak...-->tak nak Fawwaz, tapi penolakan untuk Hana utk Haydar jelas di situ. [erk..salah interpret ke?] --sisi baru Haydar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha... sbb baru bab 28 kan... utk bab² lain... haydar akan terkejar-kejar hana... kira best man win lah ni.. hahhaha... tapi tu kalo versi madam lola ... yg Eve punyer, kena tunggu novel keluar lah... cinta itu memerlukan pengorbanan.. hehhe... haydar kena usaha sikitlah kalau nak dapat cinta dia...

      Delete
    2. Haydar kena berubah jadi lelaki soleh untuk hana kalau nak hana kembali pada dia. Just like Muza's piece...

      Sebab setakat ni, Fawwaz sudah dalam kategori -'the best man', ada keturunan baik, rupa, harta, agama. tapi Haydar still kena usaha untuk jadi 'BEST'. --tapi yalah, the best man win. -->membuatkan hati gelisah menunggu theORIGINAL13JamA380.

      Delete
    3. come on... ni baru bab 28.. may be dia berubah.. saper tahu??? macam TAK.. tapi may be Eve x akan buat haydar sama mcm TAK...kita tunggu sahaja...

      Delete
  6. Best best i like.. Hehehehe

    ReplyDelete
  7. Ini memang super duper triple best kak :)Haydar <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm.. ni dah siap buat banner haydar ni...

      Delete
  8. Stakat ni semua version menarik.Wahhh,hebat2 blaka.
    -nuyrah-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... semua hebat.. rasa seronok membaca.. thanks coz singgah

      Delete
  9. Nice. .... lebih kurang irama Eve punya rentak penulisan... ;-} semoga berjaya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm.. samer ke??? sedaya upaya usaha nak sama... takut hilang rentak.. alhamdulillah kalo sama...

      Delete
  10. Gud luck sis.. love ur version.. mmg sgt sama rentak ngan earlier chapters.

    ReplyDelete
  11. Version paling best.. lain sangattt ★★★

    ReplyDelete
  12. saya baca akak punya version plak..best2x....goodluck to you too..:)

    ReplyDelete